Kris Jenner Svet24.si

Zvezda resničnostnega šova spregovorila o raku

eugenie bouchard Svet24.si

Foto: Genie se v bikiniju loteva opravil na vrtu

klemen bostjancic Necenzurirano

Kdo pri Boštjančiču želi pred javnostjo skriti...

jansa morawiecki orban fb Reporter.si

Orban in njegov vazal Janša z dolgim nosom domov ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

Ana Praznik Njena.si

Ne nasedajte lažnim novicam o Ani Praznik

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

ku
ku
7 05.06.2024 08:15:04

Haha, kakšen šaljivec! Roglič pojasnil, zakaj je v torek padel in kdo jo je odnesel najslabše!

Profimedia
Kolesarje na kriteriju po Dofineji danes čaka posamična vožnja na čas, ki bo dolga 34,4 km med krajema Saint-Germain-Laval in Neulise. Slovenski as Primož Roglič (Bora-hansgrohe) je v tretji etapi po 35 km padel in se ob zaključku ni potegoval za zmago, četrto etapo pa bo pričakal kot četrti v skupni razvrstitvi.

Roglič je v torkovi etapi v cilj prišel na desetem mestu, tri sekunde za zmagovalcem, Kanadčanom Derekom Geejem (Israel-Premier Tech), v skupnem seštevku pa je iz drugega mesta nazadoval na četrto. Gee je z uspehom kariere prevzel vodstvo v skupni razvrstitvi, Roglič pa na četrtem mestu zaostaja za sedem sekund.

Slovenec je kmalu po startu etape padel, a je njegova ekipa po dirki sporočila, da je Roglič odšel k zdravniku in bo z njim vse v redu.



"Zgrešil sem cesto. Malo sem zapeljal ven in padel. Lahko bi se končalo huje, najslabše jo je odnesel dres, ki ga veliko manjka," se je po tretji etapi nasmejal Pogačar in dodal: "Bolečin na srečo ni, bomo videli, kako bo v prihodnjih dneh. Se pa že veselim kronometra, ki bo odličen test pred Tourom."

Trasa današnjega kronometra je sicer dokaj razgibana, a brez pravih klancev, z rahlim zaključkom navkreber. Po mnenju poznavalcev naj bi trasa ustrezala tako Rogliču kot belgijskemu asu Remcu Evenepoelu.

Značke: roglič, dofineja

Članki iz rubrike