dlake v grlu Svet24.si

Avstrijcu so v grlu rasle 5-centimetrske dlake

tanja žagar Svet24.si

Tanja Žagar ima raka dojke. »Če je to cena za ...

darko horvat Necenzurirano

Vrnitev največjega slovenskega tajkuna: v Izraelu...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Skrivnost drugega polčasa: vlada Roberta Goloba s...

luka doncic Ekipa24.si

Dončić in druščina iz Grčije poslali ...

tanja-žagar, radio-aktual Njena.si

Iskrena Tanja Žagar razkrila, da je zbolela za ...

slovenija navijača Ekipa24.si

Uf, s kakšnim napevom so slovenski navijači med ...

STA
STA
0 04.06.2024 08:26:15

Zdaj se začenja Rogličev teren! Slovenski šampion bo napadal zmago, tu so vse podrobnosti ...

Profimedia
Slovenski kolesarski as Primož Roglič je po dveh etapah kriterija po Dofineji v zelo dobrem položaju, da napade skupno zmago. V drugi etapi je zasedel drugo mesto, a bil ob tem razočaran po dobrem delu svoje ekipe Bora-hansgrohe. Danes ga čaka zahtevna etapa od Celles-sur-Durolla do Les Establesa (181,7 km), v kateri bo lovil drugo zmago v sezoni.

Edini uspeh v dresu nove ekipe je doslej zabeležil v vožnji na čas na dirki po Baskiji, na kateri je nato dvakrat grdo padel in ostal brez končne uvrstitve.

Po daljšem premoru od dirkanja in pripravah na glavni cilj sezone - preizkušnjo po Franciji, se je na prestižni kriterij po Dofineji vrnil v dobri formi, a v ponedeljek za malenkost zgrešil zmago. Zaostal je le za Dancem Magnusom Cortom Nielsnom (Uno-X Mobility), ki je s tem prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku.

"Če bomo tako dobro sodelovali, bomo prej ali slej dosegli dober rezultat. Vsi naši fantje so na dobri ravni, pokazali so predanost našemu delu, zato sem seveda razočaran, ker se jim nisem oddolžil z zmago," je v izjavi po ponedeljkovi etapi dejal Roglič.


Kljub vsemu se je prebil na drugo mesto v skupnem seštevku, tudi naslednje etape pa bodo primerne za napad na nove zmage. Teh se je sicer v njegovi karieri nabralo že 81.

Naslednjo bo skušal zabeležiti že danes, ko bo na sporedu razgibana in nekoliko bolj zahtevna etapa do Les Establesa.

Zahtevna je predvsem druga polovica trase. Tudi v zadnjih okoli 60 km se najprej cesta skorajda 40 km vzpenja s sicer nizkimi odstotki naklona, nato pa sledi nekaj spusta pred ciljnim klancem, dolgim 3,8 km s povprečnim naklonom 5,2 %. Ta bi moral ustrezati v ciljnih sprintih navkreber odličnemu Kisovčanu.

Etapa se bo začela ob 12.35 in končala okoli 17. ure.

Članki iz rubrike