dlake v grlu Svet24.si

Avstrijcu so v grlu rasle 5-centimetrske dlake

tanja žagar Svet24.si

Tanja Žagar ima raka dojke. »Če je to cena za ...

darko horvat Necenzurirano

Vrnitev največjega slovenskega tajkuna: v Izraelu...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Skrivnost drugega polčasa: vlada Roberta Goloba s...

luka doncic Ekipa24.si

Dončić in druščina iz Grčije poslali ...

Nekateri trdijo, da Harry ne uživa v Kaliforniji ... Ravno nasprotno Odkrito.si

Skrivni načrt za vrnitev Harryja

slovenija navijača Ekipa24.si

Uf, s kakšnim napevom so slovenski navijači med ...

ku, sta
ku, sta
0 03.06.2024 16:54:00

Uf, kakšen zaključek na Dofineji! Primož Roglič šel po zmago, končalo se je takole! (video)

Profimedia
Končana je 2. etapa kriterija po Dofineji, kjer je slovenski šampion pretegnil mišice v zaključnem sprintu.

Zmagati Primožu Rogliču ni uspelo, v zaključku je bil nekoliko močnejši Danec Magnus Cort Nielsen, je pa Slovenec v cilj prisprintal takoj za njim na drugem mestu, pred vsemi glavnimi konkurenti za rumeno majico vodilnega na tej dirki. Torej tudi Remcom Evenepoelom, kar je vsekakor dober znak pred Tourom, čeprav si je Primož danes gotovo želel zmage.

Vzel jo je 31-letni Danec, svojo prvo po prestopu v ekipo Uno-X Mobility, sicer pa 27. v karieri. S tem je brkati severnjak novi lastnik rumene majice vodilnega s štirimi sekundami prednosti pred Rogličem in šestimi pred Matteom Jorgensonom (Visma Lease a bike), saj je dotlej vodilni Mads Pedersen (Lidl-Trek) zaostal za glavnino, ki se je na zadnjem vzponu pognala v lov za ubežnikom Brunom Armirailom (Decathlon AG2R La Mondiale). Francoz, ki je bil ujet nekaj deset metrov pred ciljem, je bil tragični junak dne. 

V boj za visoka mesta se ni vključil Belgijec Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step), ki je zasedel 27. mesto, a končal v času zmagovalca.

V etapi si je skupina ubežnikov privozila dobre štiri minute naskoka. Bližje kot so bili kolesarji cilju, bolj je bilo videti, da bo zmaga pripadla najbolj vztrajnemu ubežniku Armirailu.

Na zadnjem klancu je ritem narekovala tudi Rogličeva ekipa Bora-hansgrohe oziroma Rus Aleksander Vlasov in Avstralec Jai Hindley. Sprva so se želeli znebiti predvsem odličnega sprinterja in nedeljskega zmagovalca Danca Madsa Pedersena. To jim je tudi uspelo tik pred vrhom zadnjega kategoriziranega vzpona.

Nato pa so začeli lov na zadnjega ubežnika. Njihova prizadevanja so obrodila sadove v zadnjih kilometrih, ko je na pomoč priskočila ekipa današnjega zmagovalca in le ulovila Francoza na čelu.

V torek bo na sporedu še ena razgibana etapa od Celles-sur-Durolla do Les Establesa (181,7 km). Zahtevnih je predvsem zadnjih 62 km. Po 40 km vzpenjanja z nizkimi odstotki naklona sledi nekaj spusta pred ciljnim klancem, dolgim 3,8 km s povprečnim naklonom 5,2 %.

Članki iz rubrike