vesolje 5 Svet24.si

Najpomembnejši astrološki datumi v mesecu juliju...

struge, hiše, posledice poplav Svet24.si

Prizadeti v poplavah razočarani zaradi "žaljivo"...

901177_veznaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: policija sumi, da je bil posel...

stane dolanc Reporter.si

Ukradeni otroci: je varnostnik Staneta Dolanca za ...

kek (3) Ekipa24.si

Noro! Kek osupnil, glejte, česa Slovenci niso ...

Izbira obleke, ki najbrž ni naključna - tudi zaradi barv, ki so ustvarile neko celoto in sporočilo Odkrito.si

Foto zgodba: To najbrž ni bilo naključje

stojanovic ronaldo slovenija portugalska Ekipa24.si

Padajo rekordi! Česa takšnega še ne, na liniji ...

ku
ku
0 02.06.2024 10:51:40

Pozor! Primož Roglič danes spet v akciji, iz njegove ekipe pa prav posebno sporočilo o Pogačarju

Profimedia
Slovenskega kolesarskega asa Primoža Rogliča (Bora-hansgrohe) v naslednjih osmih dneh čaka nastop na prestižnem kriteriju po Dofineji.

Gre za zadnjo pripravljalno preizkušnjo pred vrhuncem sezone na dirki po Franciji. Za začetek Rogliča in tekmece čaka pretežno ravninska etapa pred precej bolj zahtevnim nadaljevanjem do prihodnje nedelje. Kolesarje po Dofineji čaka osem etap, od tega šest zahtevnih razgibanih ali gorskih, ter po ena ravninska in vožnja na čas.

Danes kolesarje čaka pretežno ravninska etapa v okolici Saint-Pourcain-sur-Sioula, ki bo dolga 172,5 km. Konec etape bo potekal po krožni trasi, za zmago pa bodo po vsej verjetnosti obračunali sprinterji, med katerimi izstopata Danec Mads Pedersen (Lidl-Trek) in Irec Sam Bennett (Decathlon AG2R).

Konkurenca v lovu na skupno zmago bo precej močnejša, čeprav bosta manjkala preostala glavna favorita za zmago na Touru, Slovenec Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) in Danec Jonas Vingegaard (Visma-Lease a Bike).



Pred dirko vseh dirk je veliko vprašanj o pripravljenosti vseh štirih glavnih kandidatov za zmago na Touru. Vsaj dva odgovora bosta podala Roglič in Belgijec Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step).

Oba sta opravila glavni del višinskih priprav, le da je 34-letni Kisovčan za razliko od Belgijca, ki si je po Baskiji zlomil lopatico in ključnico, tako rekoč normalno treniral po dveh padcih v začetku aprila.

Trasa po Dofineji bi mu morala biti pisana na kožo, glavni cilj pa je dobro zaključiti preizkušnjo brez padca in se tako na najboljši možni način pripraviti za nastop na Touru. Ta je glavni in edini cilj Zasavca v tej sezoni. O Rogličevem nastopu na Touru so spregovorili tudi v njegovi ekipi in z zanimivimi besedami spregovorili o Pogačarju. "Primož je v dokaj dobrem položaju, a enako velja tudi za tekmece, ki so bili v Baskiji. Vendar vsi imamo isti problem: na Touru se bomo srečali s Pogačarjem. Na srečo mora tudi on tu in tam poskrbeti svojo za regeneracijo, tako smo veseli, da ga ni na kriteriju Dauphine," je povedal športni direktor Bore-hansgrohe Christian Pömer.

Članki iz rubrike