medved Svet24.si

Video: Medved se veselo sprehaja po italijanskem ...

kate, kraljeva-družina, karel-iii Svet24.si

Foto: Navihani trenutki najmlajših članov ...

športne stave, športna loterija Necenzurirano

Zlata kokoš športnih stav na muhi Čehov in ...

janez jansa pl Reporter.si

Janša dobil krila: je to začetek konca Roberta ...

slovenija, danska, evropsko-prvenstvo Ekipa24.si

Kakšen drugi polčas! Po zaostanku z 0:1 so se ...

Marylin ni mogla brez čudežnih injekcij, ki so delovale tudi na njeno psiho Odkrito.si

Vse je bilo v njegovih rokah ... Tudi ona

stojanovic Ekipa24.si

Razkrivamo: Slovenci igrali s črnim trakom, to je...

ku
ku
0 26.05.2024 20:41:39

To se ne zgodi ravno pogosto! Tadej Pogačar je po veliki zmagi stopil pred mikrofon in ...

Profimedia
Tadej Pogačar je postal zmagovalec dirke po Italiji. Zadnjo, 21. etapo v Rimu je varno končal v objemu svojih moštvenih kolegov in slavil s skoraj desetimi minutami naskoka pred tekmeci. Na vrhu zmagovalnega odra blizu Koloseja je nasledil rojaka Primoža Rogliča.

Petindvajsetletnik iz Klanca pri Komendi (tam so tablo za vstop v mesto obarvali v rožnato barvo) je dobil kar šest etap, števec zmag pa z današnjo skupno zmago prestavil na 77. Zgolj letos je bil najboljši že 14-krat.

"Sem brez besed, ta trenutek je težko opisati. Izjemno je," je v prvem odzivu za organizatorje dejal Pogačar in se dotaknil še današnje etape, ko je skušal v sprintu pomagati Kolumbijcu Juanu Sebastianu Molanu: "Skušali smo biti v ospredju v zadnjih nekaj krogih, saj je bil zaključek zelo tehničen in razgiban. Z ekipo smo opravili odlično delo, a žal Molano ni imel dobrih nog. Vendar smo preostanek Gira opravili zelo dobro, ne moremo dobiti vsega."

V dobrih treh tednih je po italijanskih cestah spisal ogromno lepih trenutkov, a izpostaviti ni mogel nobenega: "Ne vem, veliko je lepih spominov, najbrž se jih bom zavedal šele čez čas in ugotovil, kateri je bil najlepši. V celoti pa je bil to izjemen Giro."

"Imeti rožnato majico je res nekaj posebnega. To je nora izkušnja ob vseh navijačih, ki so bili sijajni. Noro je," je bil nekoliko bolj redkobeseden rožnati slovenski as.

Značke: tadej-pogacar, giro

Članki iz rubrike