medved Svet24.si

Video: Medved se veselo sprehaja po italijanskem ...

krava Svet24.si

Policist namerno zbil pobeglo kravo

športne stave, športna loterija Necenzurirano

Zlata kokoš športnih stav na muhi Čehov in ...

janez jansa pl Reporter.si

Janša dobil krila: je to začetek konca Roberta ...

slovenija, danska, evropsko-prvenstvo Ekipa24.si

Kakšen drugi polčas! Po zaostanku z 0:1 so se ...

Marylin ni mogla brez čudežnih injekcij, ki so delovale tudi na njeno psiho Odkrito.si

Vse je bilo v njegovih rokah ... Tudi ona

stojanovic Ekipa24.si

Razkrivamo: Slovenci igrali s črnim trakom, to je...

ku
ku
5 26.05.2024 18:40:24

Konec je! 'Vesoljec' Pogačar je z neverjetno prednostjo ugnal konkurenco na Giru!

Profimedia
Tadej Pogačar je veliki zmagovalec dirke po Italiji.

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je tudi uradno zmagovalec 107. dirke po Italiji. Zadnjo, 21. etapo v Rimu je varno končal v objemu svojih moštvenih kolegov in slavil s skoraj desetimi minutami naskoka pred tekmeci. Na vrhu zmagovalnega odra blizu Koloseja je nasledil rojaka Primoža Rogliča.

Pogačar, znova v celoti odet v rožnato, je na začetku etape poziral z ekipo in ostalimi dobitniki majic ter nazdravljal veliki zmagi v skupnem seštevku. Njegova ekipa je za današnji dan od svojega opremljevalca dobila z rožnatimi dodatki zaznamovana oblačila in dodatno ovekovečila sijajne predstave svojega prvega zvezdnika.

Drugi v skupnem seštevku je bil Kolumbijec Daniel Martinez (Bora-hansgrohe) z zaostankom 9:56 minute, medtem ko je tretji Britanec Geraint Thomas (Ineos Grenadiers) zaostal 10:24 minute.

Od ostalih treh Slovencev na Giru sta do cilja prišla Jan Tratnik (Visma-Lease a Bike) in Domen Novak (UAE Team Emirates). Tratnik je nekajkrat poskusil v begu, najvišje pa je končal na tretjem mestu v 10. etapi. Skupno je bil 34., medtem ko je bil Novak, ki je ves čas bdel nad Pogačarjem, po 21. etapah v seštevku 66.

Luka Mezgec (Jayco AlUla) je na Giru vztrajal do vključno 13. etape, nato pa odstopil in se podal v Livigno na višinske priprave pred dirko po Franciji.

Zadnja etapa je pričakovano pripadla sprinterjem, najmočnejši pa je bil Belgijec Tim Merlier (Soudal Quick-Step), ki je izkoristil smolo na koncu drugouvrščenega domačina Jonathana Milana (Lidl-Trek), ki je osvojil tudi vijolično majico najboljšega po točkah. Tretji v današnji 125 km dolgi etapi v Rimu je bil Avstralec Kaden Groves (Alpecin-Deceuninck).

Značke: tadej-pogačar, giro

Članki iz rubrike