Arian Svet24.si

Je kmet Jan med košnjo naletel na truplo ...

mark rutte Svet24.si

Izbrali so novega šefa Nata

1719350996-mm2-7994-1719350948316 Necenzurirano

Noč, ko smo postali veliki #komentar

pavser vilfan nikolic brozovic Reporter.si

Popoln kaos na RTV: član uprave Franci Pavšer ...

andraz sporar slovenija anglija Ekipa24.si

Presrečni Šporar je razkril, s katerim ...

Hannah Louise Hill je omrežila 36-letnika Odkrito.si

Pazite se te vplivnice! Prevarala je že mnoge!

matjaz kek slovenija pm Ekipa24.si

Matjaž Kek je po uvrstitvi v osmino finala poslal...

ku
ku
1 26.05.2024 09:02:17

Kaaaj?! Legendarni Avstralec na najbolj nor način opisal prevlado Pogačarja in dejal: Videli smo ...

Profimedia
Tadej Pogačar bo danes v Rimu okronan za zmagovalca Dirke po Italiji.

Prevlada Tadeja Pogačarja na letošnji Dirki po Italiji je neverjetna. Številni se sprašujejo, kje so njegove meje, lahko bi postal celo prvi kolesar po pokojnem Italijanu Marcu Pantaniju leta 1998, ki bi v eni sezoni osvojil dvojček Giro - Tour. Prvi del naloge je opravil odlično, če že ne zlahka.

Tudi zaradi napadalnega sloga dirkanja je bilo po spletu in v televizijskih prenosih zaznati številne pohvale na njegov račun. Ob nizanju zmag na Giru je Avstralec Robbie McEwen, nekdanji sprinterski as, v studiu medijske hiše Eurosport dejal: "Deset minut prednosti pred drugouvrščenim na Dirki po Italiji je neverjeten dosežek. Neverjetno je, kaj počne. Pred sobotno etapo je že petkrat zmagal, kar smo videli zdaj, je bil nekakšen 'tadeja vu'."


"Pogačar je prikazal absolutno prevlado na letošnjem Giru. V 20. etapi je s samostojnim napadom prišel do šeste etapne zmage na letošnji dirki, s katero je zgolj povečal prednost pred tekmeci," je po najnovejši etapni zmagi gorenjskega volka zapisal britanski Guardian.

Da je bila letošnja predstava nekaj z drugega planeta, je ob koncu dirke zapisal uradni časnik Dirke po Italiji Gazzetta dello sport.

Še več hvalnic na račun je pričakovati v nedeljo, ko bo v roke prejel "neskončno trofejo" zmagovalca italijanske pentlje.

Članki iz rubrike