elektrika x Svet24.si

Slovenija z najdražjo elektriko v Evropi?

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

zala tomašič Necenzurirano

Kaj so vam mediji zamolčali o Zali Tomašič

logar irgl pl Reporter.si

Mora Janša Logarja dobesedno vreči iz SDS, da bo...

slovenija bolgarija Ekipa24.si

Konec čakanja! Slovenija bo danes po 24 letih ...

severa-gjurin, boris-bezić Njena.si

Slovenska pevka in režiser na skrivaj stopila ...

slovenski navijaci Ekipa24.si

Takšno navijaško vzdušje so v soboto v ...

ku
ku
0 23.05.2024 10:04:37

Zmanjkuje mu prostora! Pogačar je enostavno preveč dober, poglejte si, v kakšni težavi se je znašel! (foto)

Profimedia
Tadeju Pogačarju počasi zmanjkuje prostora na startni številki.

Kolesarje na Dirki po Italiji danes čaka 18. etapa od Fiere di Primiera do Padove (178 km). Gre za ravninsko traso, ki bo po vsej verjetnosti minila v znamenju sprinterjev. Za v rožnato majico vodilnega odetega slovenskega asa Tadeja Pogačarja (UAE Team Emirates) bi to lahko predstavljalo bolj mirno vožnjo ob odštevanju etap do Rima.

V večnem mestu se bo namreč v nedeljo končal 107. Giro. V daleč najboljšem položaju za zmago v skupnem seštevku je prav Pogačar, ki si je po 17 etapah nabral kar 7:42 minute naskoka pred najbližjim zasledovalcem.

To je Kolumbijec Daniel Martinez (Bora-hansgrohe). V boju za drugo mesto mu kaže nekoliko bolje od Britanca Gerainta Thomasa (Ineos Grenadiers), ki v seštevku zaostaja 8:04 minute. Četrti Avstralec Ben O'Connor (Decathlon AG2R) zaostaja že 9:47 minute.

Pogačar je v zadnjih štirih etapah, torej od sobotnega kronometra, svoj naskok pred tekmeci povišal za pet minut in tako rekoč odločil Giro v svojo korist. Na letošnjem Giru je skupno dobil 5 etap, za vsako zmago pa ima na svoji startni številki tudi nalepko. Zdaj mu že počasi zmanjkuje prostora, če bo dobil še kakšno etapo, bo moral najti novo rešitev.

pogacar 1 (2)
Profimedia

Kolesarji na pot ob 13.10
Od preostalih Slovencev na dirki sta Jan Tratnik (Visma-Lease a Bike) ter Domen Novak (UAE Team Emirates) v skupnem seštevku na 40. oziroma 72. mestu.

Današnja etapa bo po vsej verjetnosti namenjena sprinterjem, ki pa bodo po nekaj zaporednih zahtevnih gorskih etapah že pošteno utrujeni. Prvi favorit za zmago je domačin Jonathan Milan (Lidl-Trek), ki prepričljivo vodi v seštevku po točkah.

Kolesarji bodo na pot krenili ob 13.10, v cilju pa jih organizatorji pričakujejo okoli 17.15.

Članki iz rubrike