sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA
STA
0 06.05.2024 17:37:46

Uau! Pogačarjev nor beg ni uspel, a je vseeno povečal prednost v skupnem - glejte, kako!

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je skorajda presenetil najboljše sprinterje v prvi ravninski etapi dirke po Italiji. Kljub vsemu so 25-letnika s Klanca pri Komendi ekipe s sprinterskimi vlaki ujele okoli 200 m pred ciljem, zmago pa je nato slavil Belgijec Tim Merlier (Soudal Quick-Step).

Pogačar je tudi v tretji etapi letošnje italijanske pentlje skušal priti do zmage, a mu to naposled ni uspelo.

Slovenski as v rožnati majici vodilnega je na zadnjem kratkem klancu, ki se je končal tri kilometre pred ciljem, pokril napad Danca Mikkela Honoreja (EF Education-EasyPost), nato pa so v ospredju sodelovali, ko so si nabrali nekaj prednosti pred glavnino z najboljšimi sprinterji.

Pogačar je bil močan, znebil se je Honoreja, Britanec Geraint Thomas pa je komaj sledil slovenskemu tekmecu, a mu ni mogel pomagati. Posledično so oba sprinterski vlaki ujeli dobrih 200 m pred ciljem in med seboj obračunali za etapno zmago.


Ta je pripadla Timu Merlierju, ki je za 42. zmago v karieri ugnal drugouvrščenega Italijana Jonathana Milana (Lidl-Trek) in tretjega Eritrejca Biniama Girmaya (Intermarche-Wanty).

Je pa Pogačar že pred tem sprintal za bonifikacijske sekunde. Okoli 22 km pred koncem je osvojil dve, Thomas eno, s čimer sta nekoliko povišala prednost pred tekmeci v skupnem seštevku.

Slovenski zvezdnik ima v seštevku 46 sekund naskoka pred Thomasom, Kolumbijec Daniel Martinez (Bora-hansgrohe) pa po novem na tretjem mestu zaostaja 47 sekund.

V četrtek bo na sporedu še ena pretežno ravninska etapa od mesta Acqui Terme do Andore (190 km). Sredi etape bodo morali sicer sprinterji "preživeti" vzpon na Melogno (7,5 km/4,8 %).

Članki iz rubrike