Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

STA
STA
0 23.04.2024 19:03:41

Govekar v prologu hitrejši od Tratnika

vszi
V Payernu se je začela 77. kolesarska dirka po Romandiji. Na preizkušnji svetovne serije nastopata dva slovenska kolesarja, v uvodnem, 2,3 kilometra dolgem prologu, sta se sicer solidno odrezala, a odmevnega dosežka ni bilo. Nekoliko presenetljivo je bil v vožnji na čas hitrejši Matevž Govekar, ki je zasedel 13. mesto, Jan Tratnik je bil 29.

Kolesar ekipe Bahrain Victoriousa je zaostal pet, tekmovalec ekipe Visma - Lease Bike, ki je prolog na tej dirki dobil leta 2019 in ki bo v kronometru Slovenijo zastopal tudi na olimpijskih igrah, pa šest sekund.

Najhitrejši je bil 24-letni Nizozemec Maikel Zijlaard, tekmovalec švicarske ekipe Tudor, ki se je veselil svoje prve zmage na dirkah najvišje ravni. Drugo mesto je z zaostankom sekunde zasedel Američan Cameron Scott (Bahrain Victorious), dve sekundi je na tretjem mestu zaostal Francoz Julian Alaphilippe (Soudal Quick- Step).



"Zmagati v Švici, v švicarski ekipi, je nekaj neverjetnega. Občutek sem imel, da sem svojo nalogo opravil dobro, a startal sem povsem na začetku, tako da sem nato dve uri trpel zaradi stresa, ko sem opazoval vožnje drugih," je bil zadovoljen zmagovalec.

Po prologu bo na dirki, ki jo je Primož Roglič dobil dvakrat, Simon Šilak pa enkrat, še pet etap. Dve od tega bosta gorski (druga in četrta), med njima bo še en kronometer.

Značke: kolesarstvo, sta

Članki iz rubrike