elektrika x Svet24.si

Slovenija z najdražjo elektriko v Evropi?

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

zala tomašič Necenzurirano

Kaj so vam mediji zamolčali o Zali Tomašič

logar irgl pl Reporter.si

Mora Janša Logarja dobesedno vreči iz SDS, da bo...

slovenija bolgarija Ekipa24.si

Konec čakanja! Slovenija bo danes po 24 letih ...

severa-gjurin, boris-bezić Njena.si

Slovenska pevka in režiser na skrivaj stopila ...

slovenski navijaci Ekipa24.si

Takšno navijaško vzdušje so v soboto v ...

STA
STA
13 19.04.2024 09:57:37

Razbiti in potolčeni Vingegaard brez Toura?! Usoda največjega rivala Pogačarja in Rogliča bo znana v ...

X
Pred dobrima dvema tednoma je danski kolesarski zvezdnik Jonas Vingegaard doživel hud padec na dirki po Baskiji. Ali bo 27-letni dvakratni zaporedni zmagovalec Toura vseeno lahko nastopil na dirki po Franciji, se bodo v njegovi ekipi Visma-Lease a Bike dokončno odločili čez dva tedna.

Odločitev o nastopu Vingegaarda na dirki Tour de France naj bi "padla" v začetku maja. "Mora si opomoči po zelo resnem padcu. Videti moramo, kako se bo to razvijalo v naslednjih dveh tednih, nato pa bomo naredili nov načrt," je za dansko televizijo TV2 povedal Frans Maassen, športni direktor ekipe Visma-Lease a Bike.

Dirka po Franciji se bo začela 29. junija v Firencah, Vingegaard pa je zmagal na zadnjih dveh izvedbah francoske pentlje.

Vingegaard se ne bo udeležil majskega višinskega treninga, načrtovanega za najpomembnejšo kolesarsko dirko na svetu. Po besedah Maassna je ta odločitev že sprejeta.Nizozemec je poudaril tudi obseg poškodb, ki jih je Vingegaard utrpel v nesreči med dirko po Baskiji 4. aprila. "Imel je tudi predrta pljuča, to je bila njegova glavna težava," je dejal Maassen. Poleg zlomljene ključnice in zlomljenih reber je imel zlomljen tudi prst.

Vingegaard zdaj želi počasi povečevati obremenitev. "Najprej bo samo hodil, nato bo vozil le sobno kolo, preden gre na cesto. To je proces, vendar ne morem reči, kdaj se bo to zgodilo," je dodal Maassen.

Če se Vingegaardu ne bi uspelo dovolj dobro pripraviti, bodo morali pri Visma-Lease a Biku poiskati drugačno rešitev. Kandidata za kapetana Toura bi bila lahko zmagovalec Vuelte Sepp Kuss in nekdanji tretjeuvrščeni na francoski pentlji, Steven Kruijswijk.

Članki iz rubrike