volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ku
ku
1 07.04.2024 21:14:22

Groza! Poglejte kako jo je skupil Primož Roglič! To ni tako nedolžno... (foto)

Inst
Belgijski kolesar Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step) je bil v soboto uspešno operiran in bo okrevanje po grdem padcu na dirki po Baskiji nadaljeval doma, je na spletni strani sporočilo njegovo moštvo.

Ekipa Bora-hansgrohe pa je v izjavi za javnost zapisala, da je nemški kolesar Lennard Kämna po hudi nesreči na treningu zapustil intenzivni oddelek.

Evenepoel, eden glavnih favoritov na nedavno končani dirki po Baskiji, je v četrti etapi na spustu grdo padel in si zlomil ključnico ter lopatico. Ključnico so mu v soboto operirali, s čimer bo lahko začel okrevanje.
Za zdaj ni jasno, kako dolgo bo moral 23-letnik počivati, bo pa izpustil enodnevno klasiko Liege - Bastogne - Liege, ki jo je dobil v zadnjih dveh letih. Tam bi moral biti na startu ob slovenskih asih Tadeju Pogačarju (UAE Team Emirates) in Primožu Rogliču (Bora-hansgrohe).
Roglič za zdaj še ni sporočil sprememb v koledarju, po katerem bo naslednjič nastopil na Valonski puščici (17. april) in na spomeniku v Liegeu (21.).
Kisovčan je v istem ovinku kot Evenepoel prav tako grdo padel in predčasno končal dirko po Baskiji. Odnesel pa jo je brez zlomov, a s številnimi odrgninami in ranami. Fotografije po padcu je danes 34-letni Kisovčan objavil na družbenih omrežjih.
Huje jo je skupil Danec Jonas Vinegegaard, pred sezono prvi favorit za tretjo zaporedno zmago na dirki po Franciji. Po predrtih pljučih, zlomu ključnice in več reber pa je njegov nastop na Touru odvisen predvsem od hitrosti okrevanja in dovolj dobre priprave, ko bo lahko sedel na kolo.
Brez nastopa na dirki po Italiji, kjer bo nastopil tudi Pogačar, pa je ostal Rogličev moštveni kolega pri Bori Kämna. Sedemindvajsetletni Nemec je na treningu na Kanarskih otokih v prometni nesreči utrpel hude poškodbe pljuč in zlom več reber. Zaradi tega je bil nekaj časa na intenzivnem oddelku, a v stabilnem stanju.
Danes so Nemca premestili na običajni oddelek, kjer bo nadaljeval zdravljenje. "Lennard je napravil velik korak naprej pri zdravljenju. Že dejstvo, da so ga lahko premestili na običajni oddelek, je dobra novica. Kot ekipa bi se radi zahvalili zdravstvenemu osebju in naši zdravniški zasedbi za vsa njihova prizadevanja," je v izjavi dejal šef ekipe Ralph Denk.

Članki iz rubrike