pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

ue
ue
2 04.04.2024 17:15:33

Kaj je po padcu s Primožem Rogličem? Odpeljali so ga v ...

Profimedia
V 4. etapi kolesarske dirke po Baskiji od Etxarri Aranatza do Legutia (159 km) je 33 km pred ciljem prišlo do grozljivega množičnega padca na spustu.

Do padca je prišlo pri visoki hitrosti na spustu z drugega kategoriziranega klanca Olaeta. V malce ostrejšem ovinku so številni zdrsnili na tla, nekateri pa so pristali v globokem odtočnem jašku.

Med njimi sta bila tudi Primož Roglič (Bora-hansgrohe) in Jonas Vingegaard (Visma-Lease a Bike), medtem ko je čez jašek poletel Remco Evenepoel (soudal-Quick Step) in nato med drevesi izgubil nadzor nad kolesom. Na tleh in ob cesti so se ob vseh treh glavnih favoritih za končno zmago znašli še številni drugi kolesarji.


Med prvimi sta v desni ovinek pripeljala Evenepoel in Vingegaard, medtem ko se kasneje Roglič ni mogel izogniti padcu ob polni cesti zavirajočih kolesarjev in tistih, ki so vmes pristali na tleh.

Roglič se je po padcu sicer pobral na noge, a vidno šepal, medtem ko pri Evenepoelu sumijo na zlom ključnice in poškodbo roke. Vingegaard se je z zdravniki in moštvenimi kolegi po padcu nad odtočnim jaškom pogovarjal, a se ni mogel premakniti, preden so ga oskrbeli in odpeljali z reševalnim vozilom.

Dobre pol ure po padcu je bilo v teve prenosu mogoče videti, kako se je Roglič odpeljal v moštvenem avtomobilu. Glede na hud padec, je bil videti dobro, dvignil je palec, kar je vsekakor dober znak.

Članki iz rubrike