stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
9 21.03.2024 17:28:36

V Kataloniji dan Tadeja Pogačarja brez stresa

Profimedia
Nizozemec Marijn van den Berg (EF Education-EasyPost) je zmagovalec četrte etape kolesarske dirke po Kataloniji. Na trasi od Sorta do Lleide (169,2 km) je 24-letnik slavil po sprintu glavnine. Slovenski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je dan končal med glavnino in ostal v zanesljivem vodstvu v skupnem seštevku.

Pogačar ima po štirih od sedmih etap 2:27 minute naskoka pred Špancem Mikelom Lando (Soudal-Quick Step) ter 2:55 pred Rusom Aleksandrom Vlasovom (Bora-hansgrohe). Petindvajsetletniku s Klanca pri Komendi se tako obeta prva zmaga na večdnevnih dirkah po lanski Pariz-Nici. Kolesarji so morali premagati le en kategoriziran vzpon, ki se je začel po 60 km etape in ni vplival na končni razplet. Pričakovano je prišlo do sprinta glavnine, potem ko so ekipe sprinterjev ujele zadnja dva od skupno treh ubežnikov 30 km pred ciljem, ves čas pa na varni razdalji držale tudi enega od kasnejših ubežnikov.
Pričakovano so v Lleidi med sabo obračunali maloštevilni sprinterji na dirki, med katerimi je imel največ moči 24-letni van den Berg. Za četrto zmago v karieri je ugnal Belgijca Arneja Marita (Intermarche-Wanty) in Latvijca Emilsa Liepinša (DSM-firmenich PostNL). Pogačar je ciljno črto prečkal kot 25. v času glavnine, njegov rojak in moštveni kolega Domen Novak je etapo končal v ozadju.
V petek bo na sporedu razgibana peta etapa od Altafulle do Viladecansa (167,3). Kolesarje čakata dva kategorizirana vzpona, zadnjega na Alt de la Creu d'Aragall bodo prečkali 30 km pred ciljem in skupno premagali 2300 višinskih metrov.

Članki iz rubrike