Jelena Rozga Svet24.si

Jelena Rozga: "Rekel mi je, naj zmanjšam nos, ...

helikopter, reševanje Svet24.si

Policija: V nizkih športnih čevljih na Triglav, ...

damjan polh Necenzurirano

Poraz sindikata Fides: zdravniki delajo toliko kot...

matjaz han pl Reporter.si

Od političnih floskul se ne da živeti, je ...

andre drege Ekipa24.si

Slovenski kolesar razkril, kaj se je zgodilo ob ...

mms-2024 Njena.si

Melodije morja in sonca: Zmagal fant s 'pitnim ...

benjamin šeško Ekipa24.si

Kakšen car! Služi milijone, ampak ostaja ...

ku
ku
0 16.09.2023 16:01:21

Primož Roglič za novo ekipo?! Kolesarski svet zatresla ugibanja o velikem prestopu Slovenca!

Profimedia
Bi se lahko Primož Roglič preselil v vrste španskega padlega velikana?

Velika zmaga Seppa Kussa na dirki po Španiji je le še formalnost. Jumbo Visma bo tako dopolnila veliki trojček zmag na tritedenskih dirkah, pestro dogajanje znotraj trenutno najmočnejše kolesarske ekipe pa je znova podžgalo številna ugibanja o prihodnosti Primoža Rogliča.

Slovenskega kolesarskega asa z Jumbo Vismo še vedno vežeta dve leti pogodbe, zato je njegov odhod iz ekipe precej neverjeten, a se ob sprememba v hierarhiji vse pogosteje govori o alternativnih možnostih za letošnjega zmagovalca Gira.


Španci so ob zaključku dirke po Španiji postregli z drznim namigom; Roglič naj bi bil resna možnost za španskega velikana, ekipo Movistar. Govorice je seveda znova podkrepil razplet Vuelte, ki jo bo skoraj zagotovo dobil njegov mošteeni kolega Sepp Kuss.

Movistar je padli velikan, ki je po upokojitvi nekaterih glavnih adutov, predvsem Alejandra Valverdeja, povsem izgubljen. Eden najbolj konstantnih kolesarjev španske ekipe Matteo Jorgenson bo okrepil ravno Jumbo Vismo, odhaja tudi Carlos Verona.

Govoricam o negotovi prehodnosti se v Španiji ne more izogniti niti Kisovčan. "Dokler se kdo zanima zame, očitno delam dobre stvari. Ampak, dajmo najprej končati Vuelto in dirke, ki še prihajajo jeseni, potem pa gremo novim izzivom naproti," je za Val 202 dejal Roglič. Možnost odmevnega prestopa torej nikakor ni izključena.

Članki iz rubrike