Travis Scott Svet24.si

Eden najbolj priljubljenih reperjev končal za ...

bik Svet24.si

Mlada dalmatinska bika pobegnila pred mesarsko ...

euro-2024 Necenzurirano

Kaj obleči za München ali katera je nacionalna ...

asta vrecko rtv protest bobo Reporter.si

Takšnega kaosa, kot je danes na RTV Slovenija, ni...

slovenija Ekipa24.si

Danes je dan za zgodovinsko navijaško romanje! ...

Hajdi3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Hajdi srečno zaljubljena

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić se je oglasil pred tekmo s Srbijo! ...

ku
ku
0 14.09.2023 12:43:53

Kako sta udarila po Primožu Rogliču! Slovenski kolesar tarča brutalnih kritik: "Kakšno nespoštovanje! Ni bil dovolj dostojen, da bi ..."

Profimedia
Primož Roglič se je znašel pod plazom kritik.

Sredina etapa na Vuelti, ki jo je dobil Primož Roglič, še vedno močno odmeva. V središču pozornosti se je namreč znašel troboj treh zvezdnikov Jumbo Visme za končno zmago. Mnogi so namreč prepričani, da Primož Roglič in Jonas Vingegaard ne bi smela napasti moštvenega kolega Seppa Kussa, ki je trenutno v rdeči majici vodilnega na Vuelti. Šla sta na polno, vedela sta, da Kuss zaostaja. Mislim, da je bilo to nepošteno. "Glede na to, kako zvest je bil Kuss do njiju tekom minulih let, ko jima je pomagal do zmag na številnih dirkah, nista pokazala nobene hvaležnosti. Videli smo, da je bil Kuss na radiu, da je sporočil, da ne more slediti tega ritma. Od njiju bi pričakovali, da upočasnita," je bil v oddaji The Breakaway zelo oster in neposreden nekdanji kolesar Sean Kelly. Prepričan je še, da bi morala Vingegaard in Roglič dovoliti Seppu, da zmaga, sploh glede na to, kaj je kot njun pomočnik že v preteklosti naredil za njiju.

"Kakšno nespoštovanje! Sepp je rešil Rogličevo majico vodilnega v nešteto primerih, morda ne bi zmagal vseh teh velikih tritedenskih dirk, če ne bi bilo Seppa. Kolikokrat je pomagal Primožu popraviti pozicijo v glavnini, kolikokrat je vlekel na čelu in utrudil ostale nasprotnike. Vse, kar je napravil, je bilo nesebično in zgolj za Primoževo dobro. In nikoli se ni pritoževal, vedel je, da je to njegovo delo. In zdaj ima enkrat samkrat Roglič priložnost, da za vedno spremeni življenje tega fanta in ni dovolj dostojen, oziroma nima dovolj spoštovanja do Kussa, da bi rekel, da si za vse, kar je do sedaj storil, zasluži, da ga z Vingegaardom podpreta in pripeljeta do cilja," pa je svoj lonček pristavil še en nekdanji kolesar Adam Blythe.

Značke: roglič, kuss, vingegaard

Članki iz rubrike