Barvanje 8-okt20 Svet24.si

Kislica že stoletja slovi kot naravno zdravilo za...

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

DOG2344990416298238339 Necenzurirano

Skrajnež je skrajnež, pa če prisega na križ ...

janez jansa pl Reporter.si

Janša dobil krila: je to začetek konca Roberta ...

kek Ekipa24.si

Takšnega selektorja pa še ne: Nasmejani Kek ...

severa-gjurin, boris-bezić Njena.si

Slovenska pevka in režiser na skrivaj stopila ...

stojanovic Ekipa24.si

Razkrivamo: Slovenci igrali s črnim trakom, to je...

ku
ku
1 28.08.2023 17:46:36

Drama v cilju Vuelte! Zmagal, po prihodu v cilj pa padel in končal v mlaki krvi! (video)

Profimedia
Belgijski as Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step) je zmagovalec tretje etape kolesarske dirke po Španiji. Na trasi od Surie do Arinsala v Andori (158,5 km) je 23-letnik ugnal Danca Jonasa Vingegaarda in Španca Juana Ayusa. Slovenski zvezdnik Primož Roglič je etapo končal na četrtem mestu.

Evenepoel je z 48. zmago v karieri in tretjo etapno zmago na Vuelti prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku, nekaj metrov po prečkanju ciljne črte pa se je zaletel v predstavnico enega od moštev, padel in si poškodoval arkado.

Svetovni prvak v vožnji na čas je napadel 250 m pred ciljem na vrhu vzpona do Arinsala (8,3 km/7,7 %) in zanesljivo slavil sekundo pred Vingegaardom (Jumbo-Visma), Ayusom (UAE Team Emirates), Rogličem (Jumbo-Visma) in ostalimi zasledovalci.



V seštevku ima pet sekund naskoka pred Špancem Enricom Masom (Movistar), še šest sekund več zaostaja mladi Francoz Lenny Martinez (Groupama-FDJ). Vingegaard je četrti z 31 sekundami zaostanka, Roglič pa deseti, za vodilnim ostaja 37 sekund.

V torek bo na sporedu četrta etapa, ki bo potekala od Andorra la Velle do Tarragone (184,6 km). V zadnjem delu bi lahko na svoj račun prišli sprinterji, v kolikor bodo 30 km pred koncem prestali vzpon tretje kategorije, prelaz Lilla (5,2 km/4,9 %).

Članki iz rubrike