blagajna, denar, kraja Svet24.si

V centru Ljubljane sta otroka učila tatinske ...

melone Svet24.si

Dišeča melona za hidracijo telesa in zaščito ...

grad-poženik Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Redek prizor: Robert in Tina, Janez in Urška so ...

slovenski navijac - turska novinarka Ekipa24.si

Huda scena! Slovenski navijač pristopil k turški...

Nikolina in Severina BestFM

Nikolina in Severina - spor, ki traja in traja …

koln nogomet siddharta euro 24 mm Ekipa24.si

Kakšna norišnica! Nepozabni prizori s koncerta ...

ku, sta
ku, sta
30 27.08.2023 17:59:23

Ah, no! Primož Roglič spet padel, kako je z njim?! Tu je posnetek padca! (video)

printscreen
Tudi Primož Roglič se je na današnji precej kaotični etapi znašel na tleh.

Zgodilo se je dobrih 32 kilometrov pred ciljem, na enem od krožišč v Barceloni, kjer je pred slovenskim šampionom zdrsnilo enemu od kolesarjev moštva UAE Emirates. Primož je padel skupaj z njim, za njima pa še zvezdnik Ineosa Geraint Thomas. Vsi so se takoj pobrali in, upajmo, brez posledic pripeljali v cilj, kamor so vsi favoriti za skupno zmago prikolesarili skupaj.

Glede na pomanjkanje občutka za varnost kolesarjev v sobotni uvodni etapi, so se danes organizatorji zaradi napovedanega dežja ter spolzkega cestišča v Barceloni hitro odločili za nevtralizacijo etape. Sprva so pred etapo to odmerili 3,6 km pred koncem na vrhu klanca na Montjuic, nato pa so jo med samo etapo prestavili na 9 kilometrov pred ciljem.

Tja je najprej pripeljal 22-letni Piccolo, ki je bil del prvotne ubežne skupine osmih kolesarjev. Glede na prednost pred glavnino, ki v zadnjih 30 km po spolzkih cestah ni tvegala padcev, bo v ponedeljek oblekel rdečo majico vodilnega. To je zaradi današnjega padca, teh je bilo sicer precej, izgubil Italijan Lorenzo Milesi (DSM-firmenich).

Po prečkanju nevtralizacijske točke se je odvil boj za bonifikacijske sekunde na vrhu vzpona na Montjuic (0,9 km/9,4 %) ter na poti do cilja, a favoriti za skupno zmago v obeh niso sodelovali in le počasi zapeljali do ciljne črte v Barceloni.

Etapna zmaga je po napadu na Montjuicu pripadla Dancu Kronu, ki je zmago s proslavljanjem v cilju posvetil v petek umrlemu moštvenemu kolegu Tijlu De Deckerju.

Ciljno črto je prečkal sedem sekund pred Avstralcem Kadenom Grovesom (Alpecin-Deceuninck) in Italijanom Andreo Vandramejem (AG2R Citroen), a razlike med tekmovalci danes niso pomenile nič.

Vsi Slovenci, Primož Roglič, Jan Tratnik (oba Jumbo-Visma), Matevž Govekar (Bahrain Victorious) in Domen Novak (UAE Team Emirates) so končali etapo, Roglič žal po padcu, ali tudi s kakšnimi poškodbami, pa še ni znano. 

V ponedeljek bo na sporedu prva gorska etapa. Karavano bo peljala od Surie do Arinsala v Andori (158,5 km). Kolesarje čakata dva vzpona prve kategorije na prelaz Ordino (13,3 km/5 %) ter nato do Arinsala (8,3 km/7,7 %).

Članki iz rubrike