plecnikov stadion bezigrad bobo Svet24.si

Je usoda Plečnikovega stadiona odvisna od ...

keanu reeves Svet24.si

Tatovi s smučarskimi maskami vdrli v dom ...

Blaž Brodnjak 7 Necenzurirano

Brodnjakova NLB je davčna oaza: plačuje manj ...

robert golob vlada Reporter.si

Načrt za rušenje Goloba: kaj zoper predsednika ...

primoz roglic Ekipa24.si

Kolesarka vojna za velikega talenta! Vpleteni pa ...

Mojca Čebulj, Raay Njena.si

Raay prvič v življenju na odru stal z materjo

matkovic cedevita olimpija 23 af Ekipa24.si

Zmaji v ligi ABA pokazali drugačen obraz in ...

ku
ku
0 25.08.2023 10:28:05

Bomba tik pred Vuelto! Bo to zadnja Rogličeva dirka v dresu Jumbo Visme?! Slovenca odkrito želi …

Profimedia
Primož Roglič bi v novi sezoni utegnil voziti za drugo moštvo.

Za Slovenca, ki se je v Jumbo Vismi znašel v senci Jonasa Vingegaarda – vsaj ko gre za dirko po Franciji – se resno zanima ambiciozno moštvo Lidl-Trek. Tega ne skrivajo. »Seveda govorimo hipotetično, saj ima Primož veljavno pogodbo, ampak za nas bi predstavljal odlično okrepitev. Kolesar z njegovim življenjepisom bi bil dragocen za našo ekipo, lepo bi se vklopil v našo strategijo. Ekipo bi brez dvoma na višjo raven,« je na to temo povedalvodja Lidl-Treka Luca Guercilena. Po informacijah portala Escapecollective je prestopu naklonjen tudi Roglič.

A pot do izvedbe je še dolga, saj ima Primož veljavno pogodbo z Jumbo Vismo vse do leta 2025. Pri Lidl-Treku pa bi ga seveda v svojih vrstah raje videli prej, saj bo takrat star že 36 let. Kaj ga žene k razmišljanju o odhodu iz najmočnejše ekipe na svetu? Velika želja po osvojitvi Toura, jasno, kar mu bo ob boku dvakratnega zaporednega zmagovalca Jonasa Vingegaarda seveda oteženo.

V Rogličevem taboru so skrivnostni. »Lahko si predstavljam, da se za Primoževe usluge zanima veliko ekip. Ampak je zadovoljen v svoji ekipi, v njej zaenkrat ni nasprotij,« je povedal njegov agent Mattia Galli. V Lidl-Treku imajo zanj sicer pripravljeno vlogo absolutnega kapetana, četudi so se okrepili s Taom Geoghegan Hartom iz Ineosa, za to moštvo kolesarijo tudi Mattias Skjelmose, Bauke Mollema, Kenny Elissonde, Giulio Ciccone, Mads Pedersen …

Članki iz rubrike