Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.08.2023 17:30:26
Deli članek:

Noro! Pogačarja ujeli ob cesti ženske preizkušnje, ta prizor je navdušil splet, zagotovo bo tudi vas! (video)

Profimedia

Tadej Pogačar je bil ob progi, ko je njegova Urška Žigart tekmovala na sklepnem dejanju svetovnega prvenstva.

Belgijka Lotte Kopecky je zmagovalka zadnje preizkušnje na svetovnem prvenstvu v kolesarstvu. V cestni dirki je na ulicah Glasgowa upravičila vlogo prve favoritinje. Srebrno medaljo je osvojila Nizozemka Demi Vollering, bron pa Danka Cecilie Ludwig.

Od treh Slovenk, ki so bile na startu, je skozi cilj prišla le Eugenia Bujak, ki pa ni bila niti blizu najboljši uvrstitvi Slovenije na SP, njenemu 14. mestu iz Imole 2020. Zasedla je 54. mesto. Urša Pintar in Urška Žigart sta odstopili.

Za zanimiv prizor je poskrbel izbranec Žigartove Tadej Pogačar. Slovenski kolesarski šampion je bil ob progi, ko so se tekmovalke borile za zmago, a ni bil le gledalec. Pogačar je slovenskim kolesarkam podajal vodo, s tem početjem pa je navdušil televizijske komentatorje na Eurosportu in uporabnike družabnih omrežij.

Slovenija je na SP v Glasgowu najboljšo uvrstitev dosegla s tretjim mestom Tadeja Pogačarja na cestni dirki. Med dekleti je bila Eugenia Bujak 12. v vožnji na čas, med mladinci pa je bil Žak Eržen deveti na cestni preizkušnji.

Če se vam posnetek spodaj ne prikaže, potem si ga lahko ogledate tudi na TEJ POVEZAVI.