Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
11.08.2023 18:00:39
Deli članek:

Veliko presenečenje na svetovnem prvenstvu! Tadej Pogačar potihoma upal na kolajno, poglejte, kako se je končalo!

Profimedia

Končana je preizkušnja na čas na kolesarskem svetovnem prvenstvu v Glasgowu.

Novi svetovni prvak je Remco Evenepoel, kot prvi Belgijec v kronometru! V cilj je prispel 12 sekund pred dvakratnim prvakom, Italijanom Filippom Ganno, še 36 sekund kasneje je današnjo preizkušnjo zaključil šele 19-letni Joshua Tarling, brez dvoma prvo presenečenje dne.

Omenjena trojica je bila tokrat žal v neki drugi ligi za izmučenega Tadeja Pogačarja. Ta je na 22. mestu za novim svetovnim prvakom zaostal kar tri minute. To žal pomeni tudi, da Sloveniji ni uspel privoziti še druge vozovnice za kronometer na olimpijskih igrah v Parizu. Spomnimo, naslov olimpijskega prvaka brani Primož Roglič.

Pogačar je v nedeljo osvojil bron na cestni dirki, s čimer je postal drugi Slovenec s tem dosežkom po Andreju Hauptmanu leta 2001. V kronometru je doslej v članski konkurenci kot edini medaljo za Slovenijo osvojil Primož Roglič pred šestimi leti v norveškem Bergnu.

Pogačar, državni prvak s Pokljuke v tej disciplini, ni začel najhitreje. Po prvem ravninskem delu je bil 14. z zaostankom 36 sekund za Ganno. Pogačar je v nadaljevanju po ravnini vse bolj popuščal. Na drugem vmesnem času je bil 24. z 2:18 minute zaostanka, na tretjem pa je bil z zaostankom 2:54 minute 26.

Do konca je sicer na krajšem tlakovanem vzponu izgubil manj ter pridobil nekaj mest, višje od 22. mesta pa ni posegel. Za Evenepoelom je na koncu zaostal 3:06 minute. Za 24-letnika najboljša uvrstitev na kronometrih na SP ostaja šesto mesto iz lanskega Wollongonga.