Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.07.2023 15:31:23
Deli članek:

Noro! Sijajni kolesar med Tourom prejel grožnje s smrtjo!

Profimedia

Eden od junakov Toura je med dirko prejemal grožnje s smrtjo.

Jasper Philipsen je v 18. etapi nedavno končane Dirke po Franciji izvedel obsojanja vredno dejanje, ko je z ustrahovanjem poskušal preprečiti Pascalu Eenkhornu, da se pridruži ubežni skupini. A ne glede na to, kako sporna je bila njegova gesta, pa to ne opravičuje ravnanja nekaterih posameznikov, ki so mu po besedah njegovega dekleta grozili s smrtjo.

»Prek družbenih omrežij je prejel več groženj s smrtjo. Sprašujem se, zakaj. Sploh ga ne poznajo,« je za Vive le Vélo razkrila Melanie Peetermans, partnerica belgijskega sprinterja, ki je na Touru dobil štiri etape.

»Ljudje o njem sodijo na podlagi deset sekundnega posnetka. Pozabljajo, da se morajo kolesarji med dirko hitro odločati. Ko pogledaš nazaj, vidiš, da se je vse upočasnilo in lahko ugotoviš, kaj bi bilo treba storiti drugače. Za samega kolesarja pa to ni video igra,« je dejal.

Njegov sicer izjemen Tour je imel tako nekaj grenkega priokusa. »Sporočila, ki jih je prejel, res niso prijetna. Veliko ljudi podcenjuje duševni vpliv vsega tega. Upam, da bo nevihta kmalu minila in bodo ljudje spoznali, kako dober človek je Jasper," je še dodal Peetermans.