Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
23.07.2023 22:37:35
Deli članek:

Matej Mohorič razkril, kaj ga je ganilo! 'Komaj čakam, da ...'

Profimedia

Ob Tadeju Pogačarju sta na Touru od Slovencev nastopala še Matej Mohorič in Luka Mezgec.

Mohorič je v skupnem seštevku zasedel 72. mesto, a dobil to, po kar je prišel - etapno zmago. "Lahko smo zelo ponosni na vse doseženo na Touru, več kot izpolnili smo cilje. Danes bomo proslavili kot ena velika družina, saj smo se v zadnjem mesecu res povezali. Morda nas je to, kar se je zgodilo Ginu Mäderju, pripeljalo še bližje skupaj. Jutri pa komaj čakam, da objamem svoje otroke," je za RTV Slovenija dejal Mohorič.

Tudi osebno je 28-letnik iz Podblice izpolnil vse cilje, ki si jih je zadal, razsežnost njegove zmage v 19. etapi pa je bila še večja zaradi kasnejšega intervjuja, ki si ga je ogledalo več deset milijonov ljudi. "Dosegel sem svoje sanje z novo etapno zmago, zato sem zelo ponosen. Ganilo me je tudi to, da se je moj intervju dotaknil toliko ljudi. To je bistvo športa, da motiviramo in navdihnemo ljudi z lepoto življenja in sveta nasploh," je še dodal 28-letni član Bahraina Victoriousa.

Še tretji Slovenec na Touru, Luka Mezgec je v zadnji etapi tako kot skozi vso francosko pentljo opravil svoje delo v sprinterskem vlaku, nato pa s prazno gumo prečkal ciljno črto na Elizejskih poljanah in v skupnem seštevku končal na 112. mestu z dvema uvrstitvama med najboljših deset v etapah. "Kot vedno kaotičen zaključek. Pred zadnjim kilometrom sem bil za Philipsenom in tam na srečo Groenewegnu odstopil mesto, saj sem imel 100 m kasneje defekt in se komaj rešil padca," je zadnjo etapo za RTV Slovenija ocenil 35-letni Mezgec.

"Super Tour. Razen etapne zmage smo dosegli cilj biti med najboljših pet. Simon Yates je bil četrti in z veseljem zapuščamo Francijo," je še za konec dodal Mezgec.