nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

ku
ku
0 15.07.2023 17:47:32

Blamaža organizatorjev na dirki po Franciji! Pogačar napadel, kar je sledilo, je na meji regularnosti!

Profimedia
Dramatično alpsko etapo je napovedal že množičen padec na njenem začetku. Zadnji vzpon je postregel z epskim bojem najboljših dveh kolesarjev, na žalost pa so ga zaznamovale tudi kontroverzne napake organizatorjev dirke.

Prva alpska etapa je terjala visok davek. Prve odstope je prinesel že množičen padec na začetku etape, število odpadlih kolesarjev je čez dan le še raslo.

Glavnina je zadnjega ubežnika Giulia Cicconeja (Lidl Trek) ujela 58 kilometrov pred ciljem, oster tempo v ospredju so narekovali člani ekipe Jumbo Visme. Boj za etapno zmago se je pričakovano odprl na zadnjem vzponu ekstra kategorije. Na prelazu Joux Plane je s pomočjo moštvenega kolega Adama Yatesa prvi napadel Tadej Pogačar, a Vingegaard ni popustil.

Prednost Slovenca pred Dancem je znašala okrog sedem sekund, a je Pogačar v nadaljevanju taktično popustil in se sprijaznil z bojem za bonifikacijske sekunde na vrhu prelaza. Slovenski kolesarski as je pričakovano napadel 500 metrov pod vrhom, skočil pred Vingegaarda, šprint pa sta mu na ozki trasi preprečila nespretna motorista. Mož v rumeni majici je kmalu zatem odgovoril s svojim napadom in odnesel bonifikacijske sekunde.

Sledil je spust, v katerem sta najboljša kolesarja ostala skupaj, v ciljnem šprintu pa je bil znova nekoliko močnejši Pogačar, ki je v primerjavi z rumeno majico dobil dve sekundi. V skupnem seštevku je lanski zmagovalec zdaj deset sekund pred Pogačarjem, daleč zadaj na tretjem mestu pa je po novem Rodriguez, zmagovalec današnje etape. Ta za vodilnim zaostaja 4:43 minute, pred Avstralcem Jaijem Hindleyjem (Bora-hansgrohe) pa ima vsega sekundo naskoka.

Članki iz rubrike