nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 11.07.2023 06:26:29

Kaj po dnevu počitka čaka Tadeja Pogačarja? Paziti bo moral predvsem na ...

Profimedia
Po prvem prostem dnevu se bodo kolesarji na dirki po Franciji danes znova podali na ceste.

 Deseta etapa v dolžini 167,2 km med vznožjem vulkana Puy de Dome in mestecem Issoire bo na razgibanem terenu priložnost za pobege. Pričakovati je, da se bodo želeli favoriti v skupnem seštevku predvsem izogibati pastem in mirno priti v cilj. Prva favorita za skupno zmago, Danec Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) in Slovenec Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), v prehodni etapi tako bržkone ne bosta imela glavne besede, kar je na ponedeljkovi novinarski konferenci nakazal tudi Pogačar.

A ob tem prvi kolesar sveta vendarle ni želel opisati naslednjih etap do vrnitve v gore v petek kot dnevi počitka. "Vendarle se bo treba potruditi in paziti na pasti," je dejal o pričakovanjih za naslednje tri dni.


Po dveh mini-zmagah v gorskih etapah proti Vingegaardu je 24-letnik s Klanca pri Komendi svoj zaostanek znižal na 17 sekund in se je med prostim dnevom samozavestno oziral proti drugi polovici Toura.

Zelo vroč dan s temperaturami okoli 36 stopinj Celzija, možnost popoldanskih neviht in tudi precej močnega vetra (s povprečno hitrost 20 km/h, s sunki tudi do 60 km/h) ter precej razgibana trasa, ki bo ponudila več vzponov tretje kategorije in enega druge sredi etape, pred gorskih zaključkom tedna napoveduje, da bodo favoriti pred vrnitvijo v gore danes želeli umirjati tempo.

To pa bo odprlo možnost za pobege posameznikov in manjših skupin.

Članki iz rubrike