Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.07.2023 14:56:00
Deli članek:

Opa... Primož Roglič bo imel na Vuelti izjemno konkurenco

Preobrat v načrtih.

Čeprav so pred tedni v njegovi ekipi zagotavljali, da Remco Evenepoel ne bo branil zmage na Vuelti, so zdaj iz volčjega brloga vendarle prišle drugačne informacije. »Da, dejal sem, da je zanj bolje, da ne nastopi na Dirki po Španiji, a ko vidim, na kakšno raven se je vrnil in željo, ki jo pri tem kaže, mu lahko le ugodim. Remco ima rad velike izzive, in če bo na pripravljalnem kampu vse v redu ter ne bo imel nobenih težav, potem bo nastopil na Vuelti,« je v kolumni za belgijski DH zapisal njegov šef Patrick Lefevre.

Še pred Vuelto bo Belgijec nastopil tudi na klasiki San Sebastian in pa svetovnem prvenstvu v Glasgowu. Na Vuelti, ki se začne 26. avgusta v Barceloni, pa bomo tako kot vse kaže vnovič spremljali obračun Remca in Primoža Rogliča. Maja v Italiji ga je bilo konec po deveti etapi, ko je takrat vodilni Evenepoel zaradi kovida pospravil kovčke.

Poleg Evenepoela in Rogliča naj bi na Vuelti nastopil tudi drugouvrščeni z Gira Valižan Geraint Thomas, pri UAE Team Emirates pa naj bi v vlogi kapetana na start prišel 20-letni diamant Juan Ayuso.