Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
07.07.2023 21:00:13
Deli članek:

Tadej Pogačar z besedami, ki bodo navdušile slovenske navijače: V nedeljo bo ...

Profimedia

Slovenski kolesarski as po današnji etapi Toura.

Belgijec Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) je zmagovalec sedme etape kolesarske dirke po Franciji. Na trasi od Mont-de-Marsana do Bordeauxa (169,9 km) je v ciljnem sprintu prepričljivo ugnal Britanca Marka Cavendisha in Eritrejca Biniama Girmaya. V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb.

Slovenski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je s 25. mestom v etapi zanesljivo ostal na drugem mestu v generalni razvrstitvi. Zaostaja le za lanskim zmagovalcem, Dancem Jonasom Vingegaardom (Jumbo-Visma), ki ima 25 sekund naskoka.

"Če bi bila danes še ena takšna etapa kot zadnja dva dni, bi bile kar velike razlike. Vsi smo veseli bolj umirjenega dne. Na koncu pa je bilo vseeno zelo kaotično in napeto," je za RTV Slovenija po ravninski etapi dejal Pogačar. Kolesar s Klanca pri Komendi je prepričan, da so v dobri poziciji za napad na preostanku Toura.

Že v nedeljo sledi zahteven test z gorskim zaključkom, še prej pa sobotna, nekoliko razgibana etapa, ki pa ne bi smela prinesti razlik med najboljšimi. "Jutri bo načeloma še bolj lahek dan, v nedeljo pa zaključni klanec in mislim, da bo nanj kar letelo," je še za RTV Slovenija dejal dvakratni zmagovalec dirke po Franciji (2020, 2021).