Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
06.07.2023 18:36:59
Deli članek:

V glavo! Brutalno iskreni Pogačar razkril, kaj si je mislil o Jonasovem napadu: "Sranje, zdaj lahko ..."

Profimedia

Tadej Pogačar je po izjemni etapni zmagi na dirki po Franciji spregovoril o napadih Jumbo Visme.

Po zahtevni peti etapi, ki je povzročila veliko dvomov o tem, ali se lahko dvakratni zmagovalec Toura enakovredno kosa z branilcem naslova, je karavano čakala še zahtevnejša etapa s štirimi kategoriziranimi vzponi, med njimi tudi kultni vzpon na prelaz Tourmalet, drugo najvišjo točko letošnje dirke, in zaključni, 16 kilometrov dolg vzpon na Cauterets. Slovenskemu asu so napovedovali še eno trpljenje, mnogi so govorili, da bo lahko zadovoljen, če bo lahko držal Vingaarda, da mu ta spet ne bi ušel.

A očitno se je Slovenec počutil precej bolje kot dan prej, Danec pa kljub fenomenalni podpori ekipe ni bil tako razpoložen. Poskušal je sicer še enkrat streti največjega konkurenta, prvič že na vzponu na Tourmalet, a je bil pri tem neuspešen. Ko pa sta kandidata za skupno zmago ostala sama, je napadel Slovenec, izkoristil je nepozornost tekmeca, ko pa si je nabral nekaj prednosti, je postalo jasno, da bo tudi zmagal. Vprašanje je bilo le, s kakšno razliko.

"To ni bili nikakršno maščevanje za sredin poraz. Enostavno sem si le želel zmagati in zmanjšati razliko. Po včerajšnjem dnevu sem bil zaskrbljen, skrbelo me je tudi na vzponu na Tourmalet, ko je že kazalo, da je Jonas spet zelo močan in da me bo spet ugnal, kar bi lahko bilo že usodno. Ko je Jonas napadel, sem pomislil: 'sranje, spet se bo zgodilo, lahko kar pospravimo kovčke in gremo domov. A na koncu sem imel močne noge, izbral sem tudi dober trenutek za napad in zdaj so stvari spet videti lepše. Razlika je zdaj znosna, pričakujem odprt boj do zadnje etape dirke," je organizatorjem povedal Pogačar, ki je zmago posvetil svoji zaročenki Urški Žigart. Ta je v sredo padla in odstopila z dirke po Italiji.