Barvanje 8-okt20 Svet24.si

Kislica že stoletja slovi kot naravno zdravilo za...

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

zala tomašič Necenzurirano

Kaj so vam mediji zamolčali o Zali Tomašič

janez jansa pl Reporter.si

Janša dobil krila: je to začetek konca Roberta ...

kek Ekipa24.si

Takšnega selektorja pa še ne: Nasmejani Kek ...

Aria miha in saša Njena.si

Aria zrasla v lepotico, ob kateri obstane korak

ilicic kurtic Ekipa24.si

Danci so znoreli! Pogačar Sloveniji na velikem ...

nu
nu
7 02.07.2023 16:47:09

Spet drama! Komolec Vingegaarda, napad Pogija, zavrnjeno sodelovanje in spet vzete sekunde!

Izjemno zanimivo dogajanje dobrih 15 kilometrov pred koncem druge etape Toura.

Jasno je bilo, da se bo vse skupaj dodatno razživelo na zadnjem vzponu dneva, a vendarle nismo pričakovali, da bomo ponovno priče takemu ognjemetu. V boju za bonifikacijske sekunde, ki so bile na voljo na vrhu, sta se udarila oba glavna favorita in šlo je na nož. Vingegaard se je čutil zaprtega, za kar ni bil kriv Pogačar, temveč Simon Yates, čeprav je treba priznati, da Slovenec Dancu ni dal prostora. Ta si ga je priboril z nekaj komolčkanja in napadel, vendar se Pogi ni dal, odgovoril je in prehitel lanskega zmagovalca. 

S tem mu je izmaknil nove tri sekunde po sobotnih štirih, hkrati pa sta se oba favorita toliko oddaljila, da sta lahko razmišljala o nadaljevanju bega na spustu kakšnih petnajst kilometrov pred ciljem. Pogačar je predlagal Vingegaardu skupen beg, a ga je Danec odločno zavrnil in Slovenec je moral sam narekovati tempo. Glavnina ju je tako ujela in na ravnino je prišlo približno 30 kolesarjev, ki se je nato v zadnjih šestih kilometrih udarila za etapno zmago. 

Visoko favoriziranega Wouta van Aerta je v zaključku presenetil francoski izzivalec in poskrbel za še en poraz Jumbo Visme, dodatno pa je nizozemsko ekipo zabolelo dejstvo, da je v šprintu Pogačar osvojil tretje mesto in s tem Vingegaardu v skupnem seštevku odščipnil še dodatne sekunde. Za že kar enajst v skupnem seštevku.   

Članki iz rubrike