blagajna, denar, kraja Svet24.si

V centru Ljubljane sta otroka učila tatinske ...

melone Svet24.si

Dišeča melona za hidracijo telesa in zaščito ...

grad-poženik Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Redek prizor: Robert in Tina, Janez in Urška so ...

nogomet slovenija - srbija Ekipa24.si

Dan D za Slovence! V Kölnu obračun z Anglijo za ...

Nikolina in Severina BestFM

Nikolina in Severina - spor, ki traja in traja …

slovenija navijaci Ekipa24.si

Vroče kalkulacije! Kaj se mora zgoditi, da ...

STA
STA
0 01.07.2023 20:00:58

Soliden uvod na dirki po Italiji Pogačarjeve Urške!

Profimedia
Slovenska kolesarka Urška Žigart (Jayco-AlUla) je drugo etapo dirke po Italiji od Bagno a Ripolija do Marradija (102,1 km) končala na 15. mestu. V petek bi morala biti na sporedu prva, a so jo organizatorji zaradi slabega vremena odpovedali. Danes je bila najboljša branilka zmage, Nizozemka Annemiek van Vleuten (Movistar).

Nizozemska zvezdnica je ciljno črto v Marradiju po spustu s prelaza Colla (9,9 km/5,8 %) prečkala 45 sekund pred Danko Cecilie Uttrup Ludwig (FDJ-Suez) in Francozinjo Juliette Labous (DSM-firmenich). Ti sta bili del skupine desetih zasledovalk.

Edina Slovenka na dirki in državna prvakinja v vožnji na čas na Pokljuko je zaostala 2:03 minute in zasedla 15. mesto. V skupnem seštevku ima 2:13 minute zaostanka za van Vleuten. Uttrup Ludwig zaostaja 49, Labous pa 51 sekund.



Dirka po Italiji bi se sicer morala začeti v petek, a je slabo vreme "odplaknilo" uvodno vožnjo na čas v Chiancianu (4,4 km).

Preizkušnja se bo nadaljevala v nedeljo s 118,2 km dolgo ravninsko etapo od Formigineja do Modene. Na sporedu bo nato do prihodnje nedelje še šest etap.

Članki iz rubrike