Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.06.2023 13:10:26
Deli članek:

Presenetljiva napoved Pogačarjevega šefa: "Pogačar ni naš edini kapetan"

Profimedia

Pri UAE Team Emirates v boju za rumeno majico ne polagajo vseh upov zgolj v Tadeja Pogačarja. Oziroma imajo pripravljen tudi rezervni načrt. Predstavlja ga Adam Yates, vsaj tako trdi šef ekipe Mauro Gianetti.

Tadej Pogačar in/ali Jonas Vingegaard. Pogačar vs. Vingegaard. Tour de France 2023 že skoraj leto dni označujemo kot dvoboj 24-letnega Slovenca in dve leti starejšega Danca. Toda v to naracijo se je v zadnjih dveh mesecih prikradel kanček dvoma. Vzniknil je seveda zaradi Pogačarjevega zapestja. Po padcu na Liege-Bastogne-Liege se je šele tik pred odhodom v Bilbao vrnil k dirkanju. In v njegovi ekipi so previdni pri napovedih, nekateri bi rekli, da morda tudi blefirajo. Šef UAE Team Emirates je šel pri tem celo tako daleč, da je Adama Yatesa iz super pomočnika povzdignil v sokapetana. »Yates ne bo le pomočnik Tadeja, on bo naš sokapetan,« je za L'Equipe dejal Mauro Giantetti. Besede, ki so seveda močno odmevale v kolesarskem svetu. 

Yates tritedenske dirke sicer še nikoli ni končal na zmagovalnem odru, še najbližje mu je bil na Touru 2016 in Vuelti 2021, ko je bil četrti. Da na start v Bilbao prihaja v dobri formi, pa je pokazal na Kriteriju Dofinej, ko je zaostal le za že omenjenim Vingegaardom.