Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
25.06.2023 13:21:30
Deli članek:

Ima tudi Pogačar, kot Roglič v Vingegaardu, rivala znotraj ekipe?! Te besede dajo za misliti!

Profimedia

Vse več je namigov, da ni kar samoumevno, da bo Tadej Pogačar tudi naslednje leto nastopil na dirki po Franciji.

Zveni noro, kajti dvakratni zmagovalec Toura je najboljši kolesar na svetu, dirka po Franciji pa največja dirka, a lahko se zgodi, da se je naslednje leto ne bo udeležil. Sploh če Tour letos znova osvoji.

Da se bo verjetno v prihodnosti odločil za dvojček Giro-Vuelta, v njegovem taboru ne skrivajo, ampak že naslednje leto? Glede na to, da je že Joao Almeida med letošnjim Girom poudaril, da želi kot kapetan na Tour, zdaj pa je o tem naglas spregovoril še Juan Ayuso, določene debate na to temo znotraj moštva UAE Emirates očitno potekajo.

Mladi Ayuso si želi na letošnji Vuelti dokazati, da si to zasluži. “Želim osvojiti Vuelto in naslednje leto iti na Giro,” je samozavestno dejal, čeprav se zaveda, da bo na španski pentlji treba premagati ase, kot so Primož Roglič, Geraint Thomas, Enric Mas, morda Remco Evenepoel …

Na Tour želi, četudi je v njegovi ekipi Tadej Pogačar, kot ga je spomnil Ayusov sogovornik, novinar Marce. “Ne vem, kako bomo sestavili urnik za naslednjo sezono. V ekipi se bodo odločili, ampak če bo šlo letošnje leto po načrtih, želim iti naslednje leto na Tour. Seveda se to ne bo zgodilo, če bom končal 15. na Vuelti. Če bo šlo po pričakovanjih, pa mislim, da si zaslužim Tour. Hočem biti tam. Najpomembneje je, da do takrat napredujem. Če naredim še en korak naprej, bom na nivoju za osvojitev Toura,” od samozavesti kar kipi Ayuso.

Veliko besede pri sestavi ekipe za Tour (ter Giro in Vuelto) bo imel menedžer ekipe Joxean Fernández Matxin, ki ima od mladega španskega upa velika pričakovanja: “Brez dvoma ima potencial za osvojitev Toura, ampak moramo biti preudarni. Pojdimo korak za korakom,” je bil za Marco manj direkten Matxin.