Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
(mk)
(mk)
09.06.2023 12:08:25
Deli članek:

Dirka po Sloveniji tudi letos čez Škofljico

Na Škofljici bomo tudi letos lahko pozdravili kolesarje svetovnega slovesa na že 29. izvedbi mednarodne kolesarske Dirke po Sloveniji.

Na dirki bo v nacionalnem dresu nastopil tudi Mihael Štajner, naš škofeljski matador. Upamo in želimo, da bomo našega krajana znali dostojno pozdraviti.



Škofljico bodo kolesarji obiskali v petkovi tretji in v zadnji etapi, ki bo v nedeljo, 18. junija 2023. V petek jih lahko pričakujemo ob 10.56 na Šmarski in Kočevski cesti, kjer se bodo na krožišču odpravili naprej proti Igu. V nedeljo pa jih bomo lahko na Škofljici pozdravili približno ob 12.52. Takrat bodo na Škofljico vstopili na Dolenjski cesti čez Lavrico, nato bodo zapeljali na Šmarsko cesto in zapustili Škofljico na brvi prijateljstva. Peta etapa je dolga 142,6 kilometra, start je ob 11.30 na Vrhniki, cilj pa ob 14.51 na glavnem trgu v Novem mestu, kjer bo tudi razglasitev zmagovalca in podelitev majic.



Obisk karavane kolesarjev za Občino Škofljica pomeni odlično promocijo, kar je vodstvo z županom gospodom Primožem Cimermanom na čelu tudi prepoznalo. Zahvala za organizacijo dogodka pa gre tudi Športni zvezi Škofljica in Turističnemu društvu Škofljica.