stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 04.06.2023 20:11:45

Na dirki po Franciji se vračajo ukrepi proti koronavirusu! Poglejte, kaj čaka Tadeja Pogačarja in ostale!

Profimedia
Na letošnji kolesarski dirki po Franciji, Tour de France, bodo vnovič v veljavi ukrepi za zajezitev novega koronavirusa, vključno z obveznim nošenjem zaščitnih obraznih mask in ukrepi za omejevanje stikov, so za francosko tiskovno agencijo AFP potrdili viri pri Touru. Dirka se bo začela 1. in končala 23. julija.

Predstavniki organizatorjev letošnjega Toura športna organizacija Amaury (ASO) sicer še niso uradno potrdili, da bodo znova vpeljali protokol proti koronavirusu.

Protokol predvideva omejen dostop do ciljnega prostora za ekipe, medtem ko bo nošenje mask obvezno za goste in novinarje.


Kar zadeva kolesarje, je želja organizatorjev, da bi na najmanjšo možno raven omejili stike udeležencev dirke z ljudmi zunaj mehurčka, kar pomeni, da želijo povsem omejiti obiske restavracij ali druženje z navijači, ki prosijo za fotografije ali avtograme.

O vnovični uvedbi ukrepov za zajezitev covida-19 razmišljajo po slabih izkušnjah in izbruhu okužb na letošnji dirki po Italiji. Na začetni etapi kriterija Dauphine v nedeljo so skoraj vsi kolesarji nosili maske.

"To me ne moti, dokler ohranjamo svoje zdravje. Raje vidim, da si nadenemo maske in smo potem lahko vsi bolj sproščeni, kot da bi imeli izbruh in bi veliko kolesarjev izključili zaradi covida," je vodja ekipe Groupama-FDJ David Gaudu povedal AFP.

Članki iz rubrike