Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
0 28.05.2023 14:19:11

Oglasil se je junak, ki je potisnil Rogliča, in osupnil z razkritjem: Malo pred tem sem bil v navezi z ...

Sobotna etapa na Dirki po Italiji bo še nekaj časa odmevala v slovenski javnosti.

Primož Roglič je v soboto uprizoril izjemno predstavo in prišel v cilj na Svetih Višarjih z velikansko prednostjo pred takrat vodilnim Geraintom Thomasom. Slovenec je v skupnem seštevku prevzel vodstvo za 14 sekund, nekaj minut pred ciljem pa se je zgodila drama, ob kateri je slehernemu kolesarskemu navdušencu zastal dih.


Rogliču se je na enem od najbolj strmih predelov snela veriga, na pomoč mu je priskočil mehanik Jumbo-Visme, zraven pa je pritekel tudi gledalec in ga potisnil. Kasneje se je izkazalo, da je bil ta naključni gledalec nekdanji slovenski smučarski skakalec Mitja Mežnar, ki je bil skupaj z Rogličem član mladinske slovenske skakalne reprezentance.

"S kolegom Matjažem Šparavcem sva se s kolesi odpravljala v Trbiž in nato peš na Svete Višarje. Sklenila sva, da bova Primoža spodbujala tam, kjer naj ne bi bilo za gledalce. Skrenila sva malo s poti in odšla v strm gozd. Očitno sva se pojavila tam, kjer je bilo najbolj potrebno. Bila sva presrečna, tako kot vsa Slovenija, da se je vse skupaj tako izšlo," je v pogovoru za Val 202 povedal Mežnar in razkril nadvse zanimivo anekdoto. "Malo pred tem smo bili v navezi s Primoževo mamo, ki nam je zabičala, da ga ne smemo porivati. Ampak glede na situacijo sem skušal pomagati povsem podzavestno, ga čim prej spraviti nazaj na kolo," je zaključil Mežnar.

Članki iz rubrike