Zoran Janković Svet24.si

Janković okrcal ljubljansko Levico: Niti SDS jih ...

gospodarski minister Matjaž Han Svet24.si

Magna bo Sloveniji vrnila denar

20150112-00580293 Necenzurirano

Ko je hišni dobavitelj "zlizan" z bolnišnico: ...

mala seva buzekijan pernula pl Reporter.si

Miro Senica in Katarina Kresal sta sanjala, da ...

riera olimpija af Ekipa24.si

Predsednik Olimpije brutalno udaril po Rieri: Ni ...

Rock Hudson je bil izjemno privlačen in prodoren igralec v Hollywoodu v petdesetih in šestdesetih le Odkrito.si

Od bleščečega Hollywooda do krute bolezni

cedevita olimpija 23 af Ekipa24.si

Cedevita Olimpija preživela in izsila tretjo ...

STA
STA
0 25.05.2023 06:38:03

Za Rogliča ni več počitka! Od danes se začenja pravi pekel za favorite, ker ...

Profimedia
Na kolesarski dirki po Italiji bo danes na sporedu 18. etapa, ki bo karavano popeljala od Oderza do Val di Zolda (161 km). Gre za relativno kratko etapo, v kateri pa bodo morali najboljši, vključno s slovenskim asom Primožem Rogličem (Jumbo-Visma), premagati 3700 višinskih metrov.

Etapa se bo začela okoli 20 km severneje od Benetk, nato pa kaj hitro zavila proti bližnjim vršacem. Najprej bo po 25 km na vrsti prelaz Crosetta (11,6 km/7,1 %), nato pa sledi skoraj 85 km manj zahtevnih cest do vznožja vzpona na Forcello Cibiano (9,6 km/7,8 %). Gre za klanec v dveh delih, zahtevnejših pa je zadnjih pet kilometrov s povprečnim naklonom več kot devet odstotkov.

Po spustu za konec sledi še dvodelni klanec na prelaz Coi (5,8 km/9,7 %) ter nato do cilja na Val di Zoldu (2,7 km/6,4 %). Predvsem prvi del vsebuje odseke s skoraj 20-odstotnim naklonom tik pred vrhom, kar bi utegnilo še pred spustom in zadnjimi tremi kilometri napraviti selekcijo med najboljšimi.V skupnem seštevku ima Britanec Geraint Thomas (Ineos Grenadiers) 18 sekund naskoka pred Portugalcem Joaom Almeido (UAE Team Emirates), Roglič pa zaostaja 29 sekund. Preostali kolesarji so že v 16. etapi na Monte Bondone zaostali preveč.

Po današnjem dnevu sledita še dva zahtevna gorska preizkusa. Devetnajsta, kraljevska etapa od Longaroneja do Tre Cime di Lavareda (183 km) prinaša 5400 višinskih metrov in najvišjo točko letošnjega Gira, predzadnja etapa oziroma kronometer v soboto pa najzahtevnejši vzpon preizkušnje na Svete Višarje (7,3 km/12,1 %) tik ob italijansko-slovenski meji.

Članki iz rubrike