Zoran Janković Svet24.si

Janković okrcal ljubljansko Levico: Niti SDS jih ...

gospodarski minister Matjaž Han Svet24.si

Magna bo Sloveniji vrnila denar

20150112-00580293 Necenzurirano

Ko je hišni dobavitelj "zlizan" z bolnišnico: ...

mala seva buzekijan pernula pl Reporter.si

Miro Senica in Katarina Kresal sta sanjala, da ...

riera olimpija af Ekipa24.si

Predsednik Olimpije brutalno udaril po Rieri: Ni ...

Rock Hudson je bil izjemno privlačen in prodoren igralec v Hollywoodu v petdesetih in šestdesetih le Odkrito.si

Od bleščečega Hollywooda do krute bolezni

cedevita olimpija 23 af Ekipa24.si

Cedevita Olimpija preživela in izsila tretjo ...

STA
STA
0 24.05.2023 19:27:26

Kako je s Primožem Rogličem?! Iz Jumbo Visme pred odločilnimi etapami tale odgovor o stanju slovenskega šampiona!

Profimedia
Na kolesarski dirki po Italiji so po današnji ravninski 17. etapi od Pargine Valsugana do Caorleja (197 km) v prihodnjih dneh na vrsti zahtevne gorske preizkušnje. Pred njimi je za STA spregovoril športni direktor ekipe Jumbo-Visma Marc Reef. Nizozemec je prepričan, da bo njegov varovanec, slovenski as Primož Roglič nanje ustrezno pripravljen.

Triintridesetletni Kisovčan je v torkovi zahtevni gorski etapi izgubil 25 ter še nekaj bonifikacijskih sekund v primerjavi z vodilnima kolesarjema, Britancem Geraintom Thomasom (Ineos Grenadiers) in Portugalcem Joaom Almeido (UAE Team Emirates).

Zato je bila današnja ravninska etapa za vse v karavani dobrodošla, pravi Reef. "Občutki so dobri, smo polni samozavesti. Danes je bil za vse v karavani dober dan, da pretegnemo noge, spijemo dovolj tekočine in si opomoremo po včerajšnji zahtevni etapi. Vse smo imeli pod nadzorom, na koncu pa je prišlo do zaključnega sprinta."

Roglič je sicer po torkovi etapi za nizozemski kolesarski podkast In Het Wiel dejal, da še nekoliko okreva po padcu v 11. etapi. Sedemintridesetletni športni direktor Jumbo-Visme pa kljub temu dodaja, da je s slovenskim asom, ki na tretjem mestu v skupnem seštevku za Thomasom zaostaja 29 sekund, vse v redu.

"Njegovo trenutno počutje je dobro. To se je izkazalo tudi včeraj, ko smo analizirali, kaj se je zgodilo. Njegova pripravljenost je kljub vsemu res dobra in bo v tem pogledu ustrezno pripravljen za naslednje tri etape," je za STA dodal Reef.Posebej je pohvalil predvsem Američana Seppa Kuss, ki ima v sebi tudi nekaj slovenske krvi. "Bil je ključen igralec na zadnjem vzponu in tako bo tudi v prihodnjih dneh. Če ga včeraj ne bi imeli, bi bil svet kar se tiče skupnega seštevka videti povsem drugačen," je sprva 28-letnega Američana iz Duranga pohvalil šef Jumbo-Visme na Giru.

"Držal je ritem v primerjavi z Almeido, po njegovem napadu pa je vzdrževal razliko, ko je bil ta skupaj v ospredju skupaj s Thomasom. Njegova zasluga je, da je bila razlika na koncu le 25 sekund," je še priznal Reef.

Kussa je nizozemsko moštvo aprila naknadno vpoklicalo za Giro, potem ko je zaradi poškodbe odpadel Nizozemec Wilco Kelderman. Tik pred začetkom preizkušnje pa se je spopadala še s covidom-19 in nesrečo na treningu, ki je na Giru odnesla nastop še drugemu Slovencu v ekipi, Janu Tratniku.

"Vse to spremeni dinamiko v ekipi, zagotovo, saj za takšno dirko sestaviš ekipo posameznikov z določenimi kakovostmi. Težko je potem to nadomestiti, obenem pa niso optimalno pripravljeni za to dirko. Smo pa zelo zadovoljni z vsemi tukaj. Vsi dajejo vse od sebe za dosego cilja, ki smo si ga zastavili, in to je dobiti dirko s Primožem," je še zaključil Reef.

Članki iz rubrike