baby lasagna Lady

Vsak tatu je bil premišljen

katarina braniselj Lady

Pobegnil s kraja nesreče

Marine Le Pen Necenzurirano

Populistična desnica nima rešitev, ker jih ni ...

golob navijaci Reporter.si

Takšen je Golob brez ljubimkanja in razkazovanja ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

blaž in Lara Njena.si

Izbranki Blaža Švaba pripravili zabavo ob ...

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

ue
ue
0 06.05.2023 19:24:23

Evenepoel v rožnatem, Roglič pa po kronometru govoril, česa je vesel

Profimedia
Remco Evenepoel je bil razred zase v prvi etapi Gira.

Kronometer je dobil z 22 sekund prednosti pred drugim Italijanom Filippom Ganno. "Zelo sem vesel, to je najboljši možni začetek Gira. Želeli smo iti kar najhitreje in mislim, da smo bili dovolj hitri," je v prvi izjavi za organizatorje dejal 23-letni Belgijec in dodal: "Na avtobusu sem ugibal, da bo čas 21:30 zadostoval za zmago, bil sem kar blizu z 21:18. Od starta sem imel pravi ritem, vozil v isti prestavi. Super zadovoljen sem s to predstavo."


Primož Roglič, s katerim naj bi bila največja favorita za končno zmago, je zaostal 43 sekund. "Nisem se ravno osredotočil na Rogličev zaostanek. Skušal sem zgolj osvojiti etapo. Prva misija nam je uspela, zdaj pa se moramo čim bolj varno prebiti skozi naslednje etape in hraniti moči za drugo vožnjo na čas. Ob vrnitvi na Giro bom še kako užival v rožnati majici," je še dejal mladi Belgijec.

"Kronometer je bil zahteven, a je zdaj za nami, kar me veseli," je v prvi izjavi po uvodni etapi za Eurosport dejal Roglič in pripomnil: "Pravzaprav so noge dobre, česar sem zelo vesel. To me navdaja z optimizmom za naslednje dni. Zame je bilo pomembno le, da dam vse od sebe. Tega sem vesel, čaka nas pa še 20 etap."

Članki iz rubrike