Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
03.05.2023 06:52:31
Deli članek:

To pa je šok! Primož Roglič je pred slovitim Girom doživel hud udarec

Profimedia
Primož Roglič

Kolesarska ekipa Jumbo-Visma je za prihajajočo dirko po Italiji ostala brez dveh pomembnih pomočnikov za slovenskega asa Primoža Rogliča.

Zaradi covida-19 sta brez mesta med osmerico ostala Nizozemec Robert Gesink in Norvežan Tobias Foss, je nizozemsko moštvo sporočilo na Twitterju. Giro se bo začel v soboto s posamično vožnjo na čas. Na trasi med Fossacesio in Ortono (19,6 km) bo eden izmed favoritov tudi 33-letni Roglič, ki bo na italijanski pentlji lovil skupno zmago.

V boju zanjo je v torek ostal brez dveh pomembnih pomočnikov. Že pred časom je odpadel Nizozemec Wilco Kelderman, ki ga je zamenjal Američan Sepp Kuss. Zdaj pa bosta na Giru namesto Gesinka in Fossa nastopila Nizozemec Jos van Emden in Avstralec Rohan Dennis.

Dennis, nekdanji svetovni prvak v kronometru, bo zamenjal aktualnega prvaka v tej panogi Fossa, medtem ko bo van Emden skušal nadomestiti Gesinkove izkušnje na tritedenskih dirkah.

Ob Kussu, van Emdnu in Dennisu bodo ob Rogliču na Giru nastopili še njegov rojak Jan Tratnik, Italijan Edoardo Affini, Nemec Michel Hessmann ter Nizozemec Koen Bouwman.

Roglič bo poleg Belgijca Remca Evenepoela (Soudal-Quick Step) 106. dirko po Italiji začel kot favorit. Leta 2019 je v lovu na rožnato majico zasedel tretje mesto za Ekvadorcem Richardom Carapazom in Italijanom Vincenzom Nibalijem.

Kisovčan je sicer med letoma 2019 in 2021 trikrat osvojil dirko po Španiji, na stopničkah pa je v skupnem seštevku stal še na dirki po Franciji, ko je bil leta 2020 drugi za rojakom Tadejem Pogačarjem.