požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kolo sreče Njena.si

Znani tekmovalec kviza pokvaril slavno Kolo sreče

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
0 23.03.2023 18:48:13

Roglič ostaja v vodstvu v Kataloniji

Profimedia
Slovenski kolesar Primož Roglič (Jumbo-Visma) tudi po četrti etapi dirke po Kataloniji ostaja v skupnem vodstvu z enakim časom kot njegov glavni konkurent Belgijec Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step). V četrti etapi sta oba v cilj prišla v glavnini, isto velja tudi za njune najbližje zasledovalce.

Etapo je v sprintu - sprinterskih zvezdnikov na dirki ni - dobil Avstralec Kadel Growes, to je bila njegova deseta zmaga v profesionalni karieri, pred Francozom Bryanom Coquardom in rojakom Corbinom Strongom. Roglič je zasedel 15., Evenepoel pa 36. mesto.

Četrta etapa, ki se je po 188,2 kilometra končala v Sabadellu, je bila premalo zahtevna, da bi lahko prišlo do napadov na skupno vodstvo. Bili so sicer trije kategorizirani klanci, a najzahtevnejši, vnovični vzpon na La Molino, je bil že na začetku, edini v zadnjem delu pa nevarnosti ni predstavljal.



Mnogi so menili, da bi lahko na trasi uspel pobeg, zato je bilo na začetku veliko napadov, da se je izoblikovala prava skupina, ki v skupnem seštevku ni ogrožala najboljših. A beg na koncu vendarle ni bil uspešen, končal se je štiri kilometre pred ciljem.

V petek bo spet težja etapa, končala se bo z 8,6 kilometra dolgim vzponom na Lo Port, branjenje majice vodilnega pa bo za Rogliča zagotovo bolj stresno kot danes.

Članki iz rubrike