mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
0 22.03.2023 17:16:11

Kakšna drama v Kataloniji?! Roglič in Evenepoel sta se udarila med sabo, na koncu pa ...

Profimedia
Belgijski kolesar Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step) je v tretji etapi dirke po Kataloniji prvič ugnal slovenskega asa Primoža Rogliča.

Slovenski as, tekmovalec ekipe Jumbo-Visma, ima namreč ob enakem času boljše etapne uvrstitve.

Evenepoel, zmagovalec lanske Vuelte in svetovni prvak, je napadel dobre štiri kilometre pred koncem zadnjega vzpona. Slovenec mu je sledil, nato pričakovano zavračal prošnje tekmeca, da vsaj nekaj časa diktira ritem, a sledil mu je le do zadnjih 100 metrov, v katerih je zaostal dve sekundi, kar je ob bonifikacijskih sekundah Belgijca pomenilo, da sta zdaj časovno izenačena.

Prvi zasledovalci, njihov sprint je dobil torkov zmagovalec etape Giulio Ciccone, so zaostali 13 sekund. Italijan je tudi na tretjem mestu skupne razvrstitve, zaostaja 19 sekund.


Etapa je vsebovala dolg beg, v katerem sta bili zanimivi imeni. Olimpijski prvak Richard Carapaz in Guillaume Martin sta bila nevarna, skupaj s še petimi ubežniki sta imela štiri minute in 36 sekund prednosti, kar je takrat pomenilo, da je bil Francoz Martin v virtualnem vodstvu. Toda ekipa Evenepoela uspešnega pobega ni dovolila, imela je drugačne načrte. Belgijcu je z dobro ekipno taktiko omogočila napad, ki se je obrestoval.

"Vse je bilo tako, kot smo se dogovorili, timsko delo sem le dokončal. Odlično sem se počutil, imel močne noge in jih na koncu znal unovčiti. Vesel sem, da sem iz dneva v dan močnejši, vsekakor imam razloge, da lahko optimistično čakam na naslednje etape. V naslednji etapi sicer taktike ne bomo gradili zame, v petek pa bo zagotovo drugače. Pričakujem oster boj za zmago," je po etapi dejal Evenepoel in dodal, da se je veliko dobrega zanj zgodilo že na predzadnjem, 17 kilometrov dolgem vzponu.

"Ta je bil danes najtežji in najdaljši. Želeli smo ga še otežiti, mislim, da nam je dobrim ekipnim ritmom uspelo. Vsekakor pa sem se v prejšnjih dveh etapah tudi nekaj naučil, kar se tiče sprinta. Enkrat sem bil pred njim predaleč, drugič sem ga začel prezgodaj. Tokrat pa sem ga začel ravno na pravem mestu," je bil zadovoljen Belgijec.

Četrta etapa ne bo tako zahtevna kot tokratna, ki je vsebovala številne vzpone, tudi tri kategorizirane. Predvsem bo pomenila lepo možnost za beg, ker pa se bo končala na ravnini, strokovnjaki ne pričakujejo, da bo spremenila vrstni red na vrhu.

Članki iz rubrike