Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 21.03.2023 17:13:49

Kakšna drama! Tudi na drugi etapi je bil Roglič do konca v dobrem položaju! Sledil je zadnji vzpon in ...

profimedia
Primož Roglič je bil na drugi etapi dirke po Kataloniji drugi in je obdržal prednost v skupni razvrstitvi.

Primož Roglič (Jumbo Visma) je bil drugi v drugi etapi kolesarske dirke po Kataloniji od krajev Mataro do Vallterja v skupni dolžini 165,5 km in je ohranil skupno vodstvo. V ciljnem sprintu ga je ugnal Italijan Giulio Ciccone (Treck Segafredo), tretji je bil Rogličev najhujši tekmec za skupno zmago Belgijec Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step).

Roglič ima sedaj šest sekund prednosti v skupnem seštevku pred drugim Evenepoelom, Ciccone je tretji z enakim zaostankom. Četrti je Španec Mikel Landa (Bahrain Victorious), ki pa ima že 27 sekund zaostanka.

Kolesarje je čakal zaključni petnajstkilometrski vzpon na Vallter na 2135 m nadmorske višine, ki je tudi določil končni razplet. Evenepoel je sprožil serijo napadov in najprej znižal zaostanek za kolumbijskim prvakom Estebanom Chavesom (Education-EasyPost), nato pa se je za zmago udarila trojica. Belgijec je v zadnjih 500 m ostal sam z Rogličem in Cicconejem, a ni imel dovolj moči in je za las ostal tretji.

Ciccone je slavil drugo etapno zmago v sezoni, Roglič pa je ostal v skupnem vodstvu. Landa je v cilj prišel četrti z 11 sekundami zaostanka, v skupini sta bila še Britanec Adam Yates, zmagovalec dirke pred dvema letoma, in Portugalec Joao Almeida (oba UAE Emirates). Sledila je četverica kolesarjev 15 sekundami zaostanka na čelu s Chavesom.

Triintridesetletni Roglič je sicer uvod v sezono in vrnitev po operaciji ramena načrtoval prav na tej dirki po Kataloniji, a je prvič nastopil že pred tednom dni in zmagal na zahtevni dirki od Tirenskega do Jadranskega morja. Dobil je tudi uvodno etapo po Kataloniji v okolici kraja Sant Feliu de Guixols in prevzel vodstvo, ki ga je tokrat zadržal.

Etapo je zaznamoval tudi hud padec Francoza Kennyja Elissonda.

V sredo bo na vrsti tretja, kraljevska etapa, ki je podobno zahtevna kot druga gorska s tremi zahtevnimi vzponi v zadnjih 100 km. Kolesarje sicer čaka sedem etap, dirka se bo v nedeljo končala v okolici Barcelone.

Članki iz rubrike