Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
0 16.03.2023 15:07:53

Bo Primož Roglič vendarle nastopil na Tour de France? Te besede ne puščajo dvoma

Po odličnih nastopih na Tirreno-Adriatico se kolesarska javnost sprašuje, ali bo Primož Roglič vendarle nastopil na letošnji Dirki po Franciji.

Medtem ko počasi narašča vročica pred sobotnim prvim spomenikom sezone, na katerem bosta med glavnimi favoriti tudi Tadej Pogačar in Matej Mohorič, se Primož Roglič pripravlja na Dirko po Kataloniji, ki se začne v ponedeljek. Po drugi zmagi na dirki Tirreno–Adriatico se 33-letni Slovenec na start podaja sproščeno. »Pričakovanja so zdaj še manjša oziroma pritisk je manjši. Poskušal bom uživati v dirkanju. Kaj bo to pomenilo glede rezultata, pa bomo videli na koncu. Iskal bom priložnosti v vsakem dnevu posebej,« je za svojo spletno stran (www.primozroglic.com) dejal Zasavec.

Tirreno–Adriatico mu je dala veter v jadra. Domov je odnesel tri majice in tri etapne zmage. Glede na to, da je dirko dveh morij v svoj program uvrstil naknadno oziroma tik pred zdajci, navsezadnje se je na startu pojavil z neobritimi nogami, so njegove predstave marsikoga presenetile. Tudi znotraj njegove ekipe. »Zaradi poškodbe rame je bil dolgo časa odsoten in dolgo ni mogel sesti na kolo. To je bil tudi razlog, zakaj ga nismo nameravali uvrstiti v ekipo za Tirreno in je bilo predvideno, da z dirkanjem začne šele naslednji teden v Kataloniji. Toda okrevanje je bilo veliko hitrejše od pričakovanj in na višinskih pripravah smo videli, da zelo hitro napreduje. Ker je imel v nogah dovolj tednov treninga, smo se odločili, da je bolje, da že zdaj začne dirkati,« je v pogovoru za nizozemsko televizijo NOS dejal športni direktor rumeno-črnih Merijn Zeeman.



Kot rečeno, mu je šlo bolje od pričakovanj. Precej bolje. »Je zelo poseben športnik, ki poleg tega, da je zelo močan, tudi dobro ve, kaj zmore in česa ne. To, da je zmagal na treh etapah in v končni razvrstitvi, je bilo za nas veliko presenečenje. A seveda zelo prijetno presenečenje,« razlaga Zeeman.

Za Rogliča je letos glavni cilj sezone majski Giro, medtem ko julijskega Toura (za zdaj) nima v svojem programu. Nizozemska ekipa bo v boju za rumeno majico pričakovano stavila na lanskega zmagovalca Jonasa Vingegaarda, Wout van Aert pa bo bržkone vnovič startal na zeleno majico. Za Slovenca po drugi strani, kot vse kaže, ne bo mesta v Jumbo oktetu. Glede na njegove predstave na dirki dveh morij bi morda veljalo znova premisliti. Bi lahko prišlo do spremembe načrta in bi Rogla vendarle krenil na Dirko po Franciji? Zeeman pravi, da je za to malo možnosti, če se ne bo seveda zgodilo kaj nepredvidenega. »Tudi Giro je za nas zelo posebna dirka. Zdaj smo zmagali tako na Touru kot na Vuelti, še nikoli pa na Giru. Zato je to za nas zelo pomemben cilj. Mimogrede, tudi za Primoža je Giro letos zelo privlačen, saj se zadnji kronometer konča zelo blizu Slovenije. Pričakujejo, da bo tisto soboto tam pol države. Kasneje pride na vrsto Tour, na katerem bosta v prvem planu Jonas in Wout van Aert. Če bo vse potekalo običajno, Roglič ne bo vozil Toura.«

Članki iz rubrike