Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 21.01.2023 08:25:26

Z vetrom zaznamovana četrta etapa Coquardu

Profimedia
Francoz Bryan Coquard (Cofidis) je zmagovalec četrte etape kolesarske dirke po Avstraliji. V ciljnem sprintu nekoliko navkreber je po 133,2 km krožne trase okoli Willunge slavil pred Italijanom Albertom Bettiolom (EF Educatation-EasyPost), tretji je bil Francoz Hugo Page (Intermarche-Circus-Wanty). Skupno še naprej vodi domačin Jay Vine.

Od letos novi moštveni kolega slovenskega asa Tadeja Pogačarja in njegovih rojakov Domna Novaka ter Jana Polanca pri UAE Team Emirates ima v skupnem seštevku 15 sekund naskoka pred Britancem Simonom Yatesom (Jayco-AlUla). Tudi tretjeuvrščeni Španec Pello Bilbao (Bahrain-Victorious) zaostaja 15 sekund.


Coquard je bil ponoči najboljši po ciljnem sprintu skupine 40 kolesarjev, potem ko se je glavnina razbila na številne dele po vetrovnih odsekih in nekaj padcih. Za 30-letnega Francoza je to sploh prva zmaga v svetovni seriji, skupno pa 49. v karieri.

V nedeljo bo na sporedu še zadnja etapa od Unleyja do Mount Loftyja (112,5 km). Kolesarji, med katerimi ni Slovencev, se bodo v njej petkrat povzpeli na Mount Lofty (1,5 km/6,8 %), kjer bo bržčas padla tudi odločitev o zmagovalcu prve letošnje preizkušnje v svetovni seriji.

Članki iz rubrike