Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 03.11.2022 13:30:56

UAE Emirates z novo okrepitvijo: Pogačar dobil pomoč, prišel je pravi specialist za vzpone!

Profimedia
Slovenska kolesarja Tadej Pogačar in Jan Polanc sta pri ekipi UAE Emirates dobila novega sotekmovalca. Kot so zapisali na uradni spletni strani ekipe, je pogodbo do konca leta 2024 podpisal Avstralec Jay Vine.

Šestindvajsetletni specialist za vzpone je v tej sezoni opozoril nase, ko je dobil dve etapi na dirki po Španiji, kar je bil šele njegov drugi nastop na eni izmed treh največjih kolesarskih dirk. Ob tem pa je v skupni razvrstitvi na stopničkah končal na dirkah po Turčiji in Norveški.

Vine si je ime naredil v svetu e-športa in uspešno presedlal na cestno kolesarstvo. Pred tem je bil član ekip Alpecin-Deceuninck, Alpecin-Fenix in Nero Continental.



"Zelo sem vesel, da sem se pridružil ekipi UAE Emirates. Njena močna kombinacija kolesarjev in izkušenj je bila naslednji logičen korak v karieri," je dejal Vine in dodal, da je hvaležen Alpecinu za priložnost in pomoč.

"Zelo smo zadovoljni, da lahko izrečemo dobrodošlico Jayu. Dokazal se je kot vrhunski hribolazec in menimo, da še ima rezerve za napredek v cestnem kolesarstvu. V to je vstopil relativno pozno, a je napredoval zelo hitro ter je pokazal pravo miselnost in voljo za prestop k naši ekipi," pa je dodal šef ekipe Mauro Gianetti.

Značke: kolesarstvo, prestop

Članki iz rubrike