Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

(gs)
(gs)
0 13.10.2022 11:31:25

Istrski maraton

Istrski maraton
IKM
Konec tedna bo Izola gostila Istrski kolesarski maraton, ki bo obalne občine v kolesarskem duhu povezal že devetič. Organizatorji poleg bogatega spremljevalnega programa čez vikend v nedeljo, 16. oktobra, pripravljajo tri kolesarske trase v dolžini 13, 44, in 74 kilometrov.

Pester spremljevalni program se bo začel že v soboto, 15. oktobra, z aktivnostmi za vso družino. V dopoldanskem času si lahko na kolesarskem festivalu z najmlajšimi ogledate gledališko predstavo Črtek v mestu, se udeležite ustvarjalne delavnice ali spretnostnega kolesarskega poligona. Družinski kolesarski izlet z odkrivanjem znamenitosti Izole v izvedbi Hangar Adventures je že razprodan, še vedno pa se malčki, stari do šest let, lahko udeležijo vrhunca festivala – mini maratona, na katerem se bodo ob 15. uri in 15.30 preizkusili v vožnji s poganjalčki ali kolesi.

Nedelja bo obarvana v Istrsko tržnico, na kateri se bodo predstavili lokalni podeželski ponudniki s pestrim naborom kulinarike ... Istrski pa bo tudi odrski program, s folklornimi nastopi, glasbo in skeči ter kulinariko, saj bodo udeleženci postreženi s tipično istrsko jedjo – bobiči. Dogajanje bo popestrila nagradna igra Zakladi slovenske Istre, v sklopu katere obiskovalce čakajo lepe nagrade. Oba dneva bo v gosteh Mini Planica, mogoče bo tudi brezplačno preizkušanje kakovostnih električnih koles. Vrhunec dneva v nedeljo bo start rekreativnega maratona ob 10. uri, ko se bodo udeleženci podali na 13-kilometrsko traso Visit Izola, 44-kilometrsko Luka Koper in 74-kilometrsko traso Hervis. Slednja je z več kot 1300 višinskimi metri izziv tudi za najzahtevnejše, svoje pa doda tekmovanje za kralja in kraljico Boršta, kjer se udeležencem izmeri čas vzpona in se na koncu razglasi najboljše. Prijave na maraton so še vedno mogoče na spletni strani www.istrski-kolesarskimaraton.si in na prizorišču na dan dogodka v soboto in nedeljo. 

Članki iz rubrike