stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ku
ku
1 12.10.2022 12:38:48

Neverjetno, a resnično! Najboljši kolesar na svetu, Tadej Pogačar, že razmišlja o koncu kariere (foto)

Reuters
Tadej Pogačar je še vedno prvi kolesar na lestvici mednarodne kolesarske zveze, saj je pretekli konec tedna ubranil lansko zmago na dirki po Lombardiji.

Ameriška novinarka, ki pokriva slovensko kolesarstvo, Kate Wagner, je na priljubljeni spletni strani za kolesarske navdušence cyclingtips.com objavila velik pogovor s slovenskim asom Tadejem Pogačarjem. 

Med drugim je s Pogijem spregovorila oziroma je spregovoril on sam (ona pa je bila šokirana) o koncu kariere. 

"Kolesarstvo se mlajša oziroma na dirkah zmagujejo vse mlajši kolesarji," je dejal Pogačar in potem odgovoril še na vprašanji ali bo to spremenilo kolesarstvo oziroma ali bo to skrajšalo kariere vrhunskih tekmovalcev: "Bomo videli. Morda kariere v povprečju ne bodo krajše, toda morda bodo kolesarji dosegali vrhunske rezultate v krajšem obdobju. Na vrhuncu bomo morda pet, sedem ali deset let. Toda bolj se nagibam h krajšemu časovnemu obdobju. To bo prišlo zaradi tega, ker zelo mladi kolesarji dosegamo vrhunske rezultate. Sam menim, da ne bom mogel dosegati vrhunskih rezultatov še naslednjih deset let, če sem že tri leta na vrhu. Dobil sem priložnost, da sem eden najboljših na svetu. Tudi, če bi bil med najboljšimi samo eno leto. Pa sem že tretje, četrto leto. Res delam dobro. Če bo moja forma, konkurenčnost, padla v naslednjih dveh letih, se ne bom pritoževal. Razumem, da ne moreš biti več najboljši in, da moram to sprejeti. Že zdaj imam to v glavi in pripravljen bom, ko bo prišlo do tega. Zdaj uživam v dirkanju, ko pa ne bom več dober, bom še vedno užival v dirkanju ali pa bom užival v nečem drugem." Pogačar torej že razmišlja o koncu kariere? "Očitno!" je odvrnil najboljši kolesar na svetu, ki ima 24 let. 

Članki iz rubrike