Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ku
ku
5 11.10.2022 10:20:46

Roglič prestal operacijo in z bolniške postelje poslal sporočilo, ki odmeva! (video)

Profimedia
Za Primožem Rogličem je pester dan.

Primož Roglič je včeraj na slovesnosti v predsedniški palači iz rok predsednika Boruta Pahorja prejel državno odlikovanje zlati red za zasluge. Kmalu po slovesnosti se je podal na operacijo že dalj časa načete rame.

Nazadnje si jo je izpahnil pri tistem padcu na letošnji Dirki po Franciji, ko si jo je kar sam naravnal nazaj na mesto. A tako seveda ne gre v nedogled in tako bo obdobje po koncu sezone, ko bi sicer na vrsto prišel dopust v toplih krajih, izkoristil za operacijo in rehabilitacijo. Slednja naj bi trajala od šest do osem tednov. »To ramo, za katero ni več skrivnost, da sem jo imel že večkrat izpahnjeno, moramo 'zrihtati'. V ponedeljek popoldne bom operiran, da bo fiksirano. O tem, kaj to pomeni, zdaj ne želim preveč razmišljati, a ni majhna stvar. Odrežejo ti delček kosti in jo prestavijo tja, kjer se dogaja izpah. Ob tem se napne še mišica oziroma tetiva. Gre za operacijo, po kateri roka ostane fiksirana šest ali osem tednov. Šele potem sledi pasivno razgibavanje. Prišel sem do meje, kjer moram te stvari urediti, da sem še lahko močnejši in se začnem pripravljati na nove izzive v novi sezoni,« je v pogovoru za Val 202 povedal v nedeljo po dobrodelnem kolesarskem dogodku v Mariboru.

No, v ponedeljek, ko je prestal poseg, pa se je svojim sledilcem na facebooku že sporočil dobre novice. "Operacija je potekala dobro. Okrevanje. Upam, da se kmalu vidimo na cesti," je dejal Roglič in v slogu Arnolda Schwarzenegerja oziroma Terminatorja dodal: »I'll be back.« Vrnil se bom.

Članki iz rubrike