stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
6 03.10.2022 17:04:15

V Rogličevi ekipi ogorčeni: "To je nedopustno!"

V taboru Jumbo Visme so bili ogorčeni nad zaključkom Dirke po Hrvaški. Pa ne zaradi tega, ker je Matej Mohorič njihovemu kapetanu Jonasu Vingegaardu pred nosom speljal zmago.

Organizatorji v nedeljo končane CRO Race na čelu z direktorjem preizkušnje Vladimirjem Miholjevićem so bili zelo zadovoljni s sedmo izvedbo dirke. Na nek način jim je prikimala tudi UCI, ob koncu dirke so namreč sporočili, da bo CRO Race prihodnje leto iz ranga 2.1 napredovala v Pro Series, drugi rang dirk, v katerem je denimo tudi Dirka po Sloveniji. Precej manj so nad CRO Race navdušeni nekateri kolesarji in ekipe.


Očitkov na račun organizacije ni manjkalo. Očitali so jim predvsem pomanjkanje varnost v zaključkih nekaterih etap. Še najbolj je to do izraza prišlo v zaključku nedeljske zadnje etape, ki je potekal po ulicah Zagreba.

Med najglasnejšimi kritiki je bil nizozemski veteran Jos van Emden iz Rogličeve Jumbo Visme. »Celotna dirka je bila na lokalnih ulicah in cestah nevarna. Preden smo prišli v mesto, je bilo še OK, na koncu pa je bilo porazno. Ko sem zjutraj odprl material, sem upal, da bo vse kolikor toliko dobro, a je bilo ravno nasprotno. Takšne stvari bi morale biti nesprejemljive, a ne vem, kaj lahko še storimo. Krovna zveza mora povleči poteze, toda jaz je ne jemljem več resno,« je za portal VeloNews dejal 37-letni Nizozemec, ki je prek twitterja javno pozval oziroma izzval tudi predsednika UCI David Lappartient.


Zaključek po ozkih zagrebških ulicah je kar klical po nesreči. »Tračnice tramvaja, cestna oprema, ovire, ki ljudem onemogočajo parkiranje… Na spustu so bile številne luknje. Pa ne le danes, ampak povsod v zaključkih. Že nekaj dni nazaj smo se pritožili zaradi zahtevnega zaključka v dežju, saj je tam do padca prišlo že pet let zapored. A komisarji UCI pravijo, da ne vidijo nobenega problema. Zame je UCI izgubila vso kredibilnost. Dokazali so, da jim ni mar, da jim je bolj kot ne vseeno za našo varnost. Stoodstotno sem prepričan, da komisarji ne pregledujejo cest v zaključkih etap,« je nadaljeval van Emden in za konec dodal, da ga na Dirki po Hrvaški ne bomo več videli. »Zame je bila to prva in zadnja Dirka po Hrvaški. Mislim, da tudi Jumbo Visma ne bo prišla nazaj. Priložnost za poškodbo je enostavno prevelika. Jonasu Vingegaardu ni bilo všeč, da je izgubil dirko, a je dejal, da si ni želel zlomiti vratu. To je bila najboljša odločitev. Morda smo izgubili, a smo vsaj vsi zdravi in to je najpomembnejše.« In ni edini s tovrstnim razmišljanjem.

Članki iz rubrike