testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
0 02.09.2022 18:20:38

Na 13. etapi do zmage Pedersen, Roglič je poskušal z napadom, na koncu pa ...

Profimedia
Danec Mads Pedersen (Trek-Segafredo), nosilec zelene majice najboljšega po točkah, je zmagovalec 13., 168,4 kilometra dolge etape kolesarske dirke po Španiji, ki jo je odločil sprint glavnine. Drugo mesto je zasedel Francoz Bryan Coquard, tretje pa Nemec Pascal Ackermann.

Zadnjih deset kilometrov so se tekmovalci vzpenjali na Montillo, mestece na hribu, a vzpon je bil premalo strm, da bi lahko naredil večjo selekcijo. Primož Roglič (Jumbo-Visma) ga je sicer poskusil izkoristiti za napad, a mu ni uspelo. V zaključni sprint je sicer prišel v dobrem položaju, a višje od devetega mesta ni mogel. V istem času je na cilj prišel tudi vodilni Remco Evenepoel, ki je tako zadržal dve minuti in 41 sekund prednosti.

V zaključku, potem ko je glavnina deset kilometrov pred ciljem ujela tri nenevarne ubežnike, so imeli glavno besedo sprinterski specialisti. Prvi je sprint začel Ackermann, toda nekoliko prehitro, najprej ga je prehitel Pedersen, nato pa še Coquard. Danec, sicer nekdanji svetovni prvak, je zabeležil 25. zmago v karieri in prvo na dirkah po Španiji, trikrat letos je zasedel drugo mesto.

Jan Polanc je zasedel 26. mesto, v skupnem seštevku pa ostaja deveti, s točno osmimi minutami zaostanka. Danes so v njegovi ekipi UAE Emirates dobili neugodno novico, da je bil Španec Juan Ayuso, peti v skupnem seštevku, pozitiven na test covida-19, a na srečo zaradi nizke virusne obremenitve ni predstavljal nevarnosti za druge kolesarje, tako da je dirko lahko nadaljeval.

V soboto in nedeljo sta na sporedu dve zahtevni, gorski etapi, ki bosta spet priložnost za napad Rogliča na rdečo majico.

Članki iz rubrike